LUCRĂRI – Angajații SGA Maramureș îndepărtează vegetația în exces și arborii căzuți pe râul Săsar, în Baia Mare

0
1063

RISC DE BLOCAJE ȘI INUNDAȚII. Începând de miercuri, 30 august 2023, lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș intervin pe râul Săsar, în municipiul Baia Mare, pentru întreținerea covorului vegetal, cosiri și îndepărtarea vegetației dezvoltată în exces și a arborilor căzuți, care prezintă risc de blocaje pe cursurile de apă și, implicit, risc de inundații.

 

“Prin aceste lucrări, cuprinse în Programul de gospodărire a apelor, urmărim menținerea în condiții bune de exploatare a lucrărilor hidrotehnice și asigurarea secțiunilor de scurgere a apei”, a precizat Cristina Vădan, purtător de cuvânt a Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

 

În perioada iulie-august 2023, lucrări similare au fost executate pe tronsoane ale râurilor Lăpuș, Iza, Vișeu, la amenajarea hidrotehnică Strâmtori-Firiza și la acumularea Berdu. În județul Maramureș, lucrările de îndiguire a cursurilor de apă totalizează 67,652 kilometri.

 

* Foto: @Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here