AU CÂȘTIGAT – Minaur debutează în noul sezon al Ligii I cu victorie la Baia Mare, în meciul cu Măgura Cisnădie

0
753

LIGA I – HANDBAL FEMININ. Miercuri, 30 august 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa inaugurală a Ligii I la handbal feminin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 29-27 (16-14), partida cu Măgura Cisnădie. Meciul, arbitrat de bucureștenii Ionuț Cazan și Gesur Suliman, a pornit cu Minaur în postură de favorită, băimărencele impunându-se în ultimele 3 partide în care au fost în postura de gazde.

 

Început prudent, meciul a consemnat primul gol abia la începutul minutului 3, gazdele deschizând scorul prin Gomes Da Costa, însă Măgura a revenit și a preluat conducerea prin dubla lui Galinska. Până la jumătatea reprizei scorul s-a menținut egal (min. 15, 13-13), dar Minaur a reușit o distanțare la 3 goluri (min. 17, 10-7), reușind să intre la vestiare în avantaj: 16-14. Principala marcatoare a echipei băimărene, pivotul spaniol Spugnini Santome (6 goluri, procentaj 100%).

 

Repriza a doua a început șablonată după prima, cu o primă parte (3 minute și jumătate fără gol), apoi Minaur reușește până la jumătatea reprizei să își dubleze avantajul dobândit în prima repriză: min. 45, 22-18. Apoi, Măgura marchează de trei ori consecutiv, prin Abed-Kader, İskit Çalışkan și Jlezi și revin în joc (min. 50, 23-22). Se intră în ultimele 10 minute cu golul Katarinei Pavlovic (Minaur), dar turcoaica Aslı İskit Çalışkan (inter stânga) înscrie o dublă în mai puțin de 1 minut și egalează cu 6 minute înaintea finalului: 24-24.

 

Urmează o suită de goluri: Vujovic ne readuce în avantaj, İskit Çalışkan, dezlănțuită, egalează din nou, suedeza Amelia Lundbäck înscrie pentru 26-25, iar Vujovic marchează pentru 27-25, în pofida opoziției Marinei Rajcic (portarul Măgurei a făcut un joc foarte bun, are deja 12 parade salvatoare, dublu decât Panzic și Mihiș la un loc. Mai sunt 3 minute de joc. Măgura cere time-out. Dar echipa băimăreană e scăpată în câștigătoare: marchează Tănăsie și Vujovic, pentru oaspete Galinska și Jlezi. Final: 29-27.

 

Pentru Minaur au marcat: Spugnini Santome (7 goluri), Pavlovic (6 goluri), Tănăsie (6 goluri), Vujovic, Gomes Da Costa și Borș (câte 3 goluri), Lundback (1 gol). De la Măgura Cisnădie s-au remarcat: İskit Çalışkan (7 goluri), Abed-Kader (6 goluri), Abed-Kader (5 goluri), Jlezi (4 goluri) și portarul Rajcic (12 parade salvatoare).

 

În etapa a doua, Minaur joacă în deplasare, în 2 septembrie, la București, cu vicecampioana Rapid, echipă care a fost învinsă în prima etapă, pe teren propriu, de nou-promovata Corona Brașov cu 25-29 (10-15).

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here