INVESTIȚIE – Policlinica Sfânta Maria din Baia Mare se extinde prin construirea unui corp nou de clădire și înălțarea imobilului existent

0
1552

EXTINDERE POLICLINICĂ. Policlinica Sfânta Maria din Baia Mare, localizată pe Bd. București și înființată în urmă cu 23 ani ca prima policlinică privată din România, se extinde prin construirea unui corp nou de clădire cu trei etaje, alipit de cel existent și cu comunicare între clădiri, și ridicarea a încă unui etaj și o mansardă la imobilul existent (până la regimul de înălțime Demisol + Parter + 2 Etaje + Mansardă), care va fi transformat în clinică medicală pentru spitalizare de zi cu 17 paturi. Proiectul deține certificat de urbanism, aviz de la Comisia de Sistematizare a Circulației, studiile de evaluare și se află în etapa de obținere a autorizațiilor de mediu.

 

Firma care deține Policlinica Sfânta Maria din Baia Mare este controlată de Ioana Ioniță (51%) și Laurențiu Vasile Morar (49%) și este administrată de sătmăreanul Cătălin Constantin Morar (38 de ani). Firma a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 2,76 milioane de lei (record în istoria economică a societății) și un profit net de 286.270 lei (similar cu cel obținut în anul precedent), realizat cu 13 angajați.

 

Policlinica Sfânta Maria a fost fondată în anul 1999, în urma reabilitării și dotării Dispensarului Policlinic cu plată edificat în regimul comunist (în anul 1980) de către prima societate civilă medicală din România – practic, este prima policlinică privată din țară, iar la acea vreme era a doua unitate medicală de referință din municipiu (după Spitalul Județean Baia Mare).

La finalul anului 2006 se înființează firma care avea să administreze policlinica. Fondatorii acesteia au fost doctorul Ion Blăjan (foto mic stânga – 90%), fost director al Spitalului Județean (1992-1997, 2009) și fost președinte PSD Baia Mare, și Laurențiu Vasile Morar (10%). Pe atunci, firma care administra policlinica privată se numea M Policlinica Sfânta Maria SRL. În 2014, raportul părților sociale s-a reglementat după structura de astăzi: Blăjan 51%, Morar 49% (după decesul doctorului Blăjan – septembrie 2020 -, părțile sale sociale au intrat în posesia fiicei sale, conf. univ. dr. Ioana Ioniță, medic șef Secție Hematologie la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara) și tot atunci s-a schimbat și denumirea firmei (în cea de astăzi, Clinica Sfânta Maria SRL).

 

* Foto: @Policlinica Sfânta Maria

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here