INVESTIȚIE – O firmă din Baia Mare va construi, cu 32 de milioane de lei, noua stație de distribuție a energiei electrice din zona Valea Vișeului și Valea Izei

0
4942

CONTRACT. Firma Emsens Prod SRL din Baia Mare a fost desemnată de Distribuție Energie Electrică România SA (filială a holdingului Electrica SA, care operează circa 200.000 km de linii electrice în 18 județe – peste 40% din totalul existent în România – și deservește aproape 4 milioane de utilizatori) câștigătoare a contractului care vizează realizarea noii stații electrice de la Leordina.

 

Valoarea contractului este de peste 32 de milioane de lei (exact: 32.049.898 lei, sumă care cuprinde TVA). O componentă semnificativă a finanțării provine din fonduri nerambursabile, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

 

Firma băimăreană a fost desemnată câștigătoare a contractului în urma unei licitații la care au ofertat 4 firme. Emsens Prod, specializată în lucrări de instalații electrice și controlată de Vasile Ioan Foriș (asociat unic), a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 21,3 milioane de lei, profit net de 1,04 milioane de lei realizat cu 49 de angajați.

 

În urma edificării noii stații de la Leordina, Electrica mărește capacitatea de distribuție a energiei electrice din zona Valea Vișeului și Valea Izei și are rolul de a prelua energia electrică din Sistemul Energetic Național la tensiunea de 110 kV și de a o transforma la 20 kV.

 

Contractul trebuie finalizat cel mai târziu la 23 octombrie 2023 și prevede proiectarea și execuția lucrării, aceasta cuprinzând montarea echipamentelor, racordarea stației (de tip exterior în montaj semiînalt) la rețeaua de 110 kV și realizarea a peste 42 de kilometri a noi rețele electrice în Rozvalea, Leordina, Valea Vișeului și Poienile de sub Munte.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here