INVESTIȚIE – În Baia Mare se introduc contoare de energie electrică inteligente: digitalizarea reţelelor de distribuție din municipiul de reședință al Maramureșului

5
4955

CONTOARE INTELIGENTE DE ENERGIE ELECTRICĂ, ÎN BAIA MARE. Ministerul Energiei finanțează 65% din obiectivul investițional al firmei Distribuţie Energie Electrică România (DEER) SA care prevede implementarea sistemului de măsurare inteligentă a energiei în municipiile Cluj- Napoca, Oradea, Zalau, Baia- Mare. Valoarea totală a acestui proiect este de 283 milioane de lei (exact: 283.048.714,58 lei), iar finanţare nerambursabilă este de 184 de milioane de lei (exact: 184.153.238,98 lei) și va fi acordată prin Fondul pentru Modernizare.

 

Contractul de finanțare dintre Ministerul Energiei și distribuitorul concesionar de energie electrică (firma DEER – companie specializată în furnizarea și distribuția de energie electrică) a fost semnat la finalul acestei săptămâni. Ministerul Energiei a asigurat, prin Fondul pentru Modernizare, finanţarea (prin ajutor de stat) cu aproape 3 miliarde de lei a 38 proiecte care vizează trecerea liniilor electrice aeriene în subteran; creşterea capacităţii reţelelor de absorbţie a noilor prosumatori şi a capacităţilor de producţie a energiei regenerabile; digitalizarea reţelelor prin introducerea de contoare inteligente.

 

Fiind făcute din Fondul pentru Modernizare, aceste investiții majore nu pun presiune pe tariful de distribuţie (nu duc la creşterea facturilor la consumatorul final).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Eu nu inteleg, statul roman da bani la o societate privata pana la urma, ca sa-si modernizeze contoarele, pe banii nostri, ca doar nu au castigat la loteria americana angajatii statului!
    Care este logica sa dai bani unei companii care vinde un produs cu cel putin 400% adaos comercial?
    Inteleg ca suntem un popor de tampiti care nunau curaj sa iasa in strada cand toate sunt mai scumpe in tara asta decat in Europa sau America, dar vad ca acum vrem sa luam coroana de cretinii Universului! 😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here