O VICTORIE MARE – Explorări furnizează supriza etapei: a câștigat la Baia Mare partida cu Steaua, după două ore de joc efectiv

0
145

LIGA I – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 17 februarie 2024, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 19-a Liga I (Divizia A1) volei masculin, CS Știința Explorări Baia Mare a câștigat, cu 3-1 (25-20, 25-21, 21-25, 28-26), partida cu CSA Steaua București. Meciul, condus de cuplul de arbitri nemțeni Cristian Botezatu (principali) și Octavian Diaconiță (secund), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 9 (Explorări) și 6 (Steaua) și a pornit cu oaspeții din postura de favoriți.

 

Băimărenii și-au luat revanșa după înfrângerea din turul sezonului regular, când Steaua s-a impus la București cu 3-0. Bucureștenii au venit la Baia Mare cu orgoliul rănit după eșecul dramatic de acasă, din etapa de la mijlocul săptămânii, cu CSM Constanța (2-3), încercând să recupereze punctele pierdute, dar Explorări a intrat puternic în meci, impunându-se clar în primele două seturi și luând o opțiune serioasă pentru o victorie surprinzătoare.

 

Setul 3 a fost câștigat de echipa antrenată de Atanas Petrov, care spera într-o răstunare de situație, dar băimărenii au reușit să câștige și setul 4, în prelungiri, reușind nu doar victoria, ci și câștigarea celor 3 puncte puse în joc. Meciul a durat două ore de joc efectiv.

 

Cu  steliștii mai buni doar la capitolul blocaje, oaspeții nu puteau emite mai multe pretenții. Iată principalii indicatori tehnici (Explorări vs. Steaua): 54-50 atacuri decisive, 7-4 servicii decisive/ași, 9-11 blocaje decisive, 29-27 puncte pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat Ramirez Pita (28 de puncte), Cheagă (13 puncte), Da Silva Santos (10 puncte), David și Bălăi (câte 7 puncte), Catrina (5 puncte). De la Steaua s-au remarcat Wiese (18 puncte), Peța (13 puncte) și Cherbeleață (8 puncte).

 

În urma victoriei, Explorări rămâne pe locul 9 cu 21 de puncte. În etapa următoare, a 20-a, Explorări joacă în deplasare cu SC Zalău, meci foarte important pentru a reduce diferența de 5 puncte față de sălăjeni, care ocupă ultimul loc pentru calificarea în grupa valorică 5-8. Practic, ultima șansă a băimărenilor pentru a nu rămâne să joace în etapa a II-a cu codașele clasamentului.

 

* Foto: @Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here