INVESTIȚIE – Firma băimăreană RAMIRA SA achiziționează echipamente performante în valoare de 2 milioane de euro

0
1136

TEHNOLOGIE PERFORMANTĂ. Firma băimăreană RAMIRA SA achiziționează echipamente performante în valoare de aproape 2 milioane de euro (exact: 1.930.096 euro), 41,45% din sumă fiind finanțare nerambursabilă obținută prin programul de granturi SEE și norvegiene – acest mecanism financiar vizează reducerea discrepanţelor între ţările Spaţiului Economic European (SEE), precum şi consolidarea cooperării dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi ţarile beneficiare ale finanţării.

 

Proiectul “Dezvoltarea RAMIRA SA prin achiziţia de echipamente” este în curs de implementare și presupune achiziția a cinci echipamente performante menite să înlocuiască echipamente mai vechi și cu consum mare de energie electrică, fapt care va duce la scăderea consumului de energie electrică al firmei băimărene cu 142,29 MW/an (de la un consum de 2.411 la 2.269 MW/an), precum și la creșterea cifrei de afaceri și a profitului cu 6%, a menționat Codruța Lucia Hiripan (foto mic stânga), consultant al proiectului. De asemenea, prin acest proiect se generează 10 noi locuri de muncă în firma băimăreană.

 

Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA, a subliniat faptul că firma băimăreană nu va folosi partea de cofinanțare din bugetul ei, cei aproape 1,2 milioane de euro necesari implementării proiectului fiind acordați de holdingului ceh Chropyňská Group AS, printr-o decizie a lui Robert Kudela, acționarul majoritar, care a considerat necesar ca profitul obținut de Ramira să fie întrebuințat pentru alte proiecte de dezvoltare a societății din Baia Mare.

 

“Pentru noi, cei de la Ramira Baia Mare, este important faptul că din 2013 și până astăzi Chropyňská Group nu a retras niciun cent din profit, acesta fiind în permanență reinvestit în tehnologii noi și în modernizarea structurală și strategică a firmei. Iar acum, decizia lui Robert Kudela de a finanța și această parte a proiectului nu din profitul Ramira, ci din cel al grupului, ne ajută foarte mult în obiectivul nostru de a realiza în Baia Mare, în totalitate, linii complexe de asamblare automatizată a caroseriilor din industria auto”, a precizat Karl-Josef Heinrich (foto mic dreapta). Începând din anul 2013, Chropyňská Group a investit aproximativ 18 milioane de euro în modernizarea și dezvoltarea firmei Ramira SA.

 

Cel mai important utilaj industrial care va fi achiziționat prin proiectul cofinanțat cu 800.000 de euro prin programul de granturi SEE și norvegiene este o mașină de îndoit cu sistem de comandă numerică (CNC), în valoare de 270.000 de euro. De asemenea, prin proiect vor mai fi achiziționate 3 utilaje de diferite capacități cu sistem de comandă numerică și o mașină de rectificat.

 

În anul 2019, Ramira SA Baia Mare va îndeplini previzionarea de la începutul anului a cifrei de afaceri, respectiv 16 milioane de euro, însă pornește în anul 2020 cu comenzi care acoperă primele trei luni, fapt important în contextul presiunii enorme pe piața auto mondială, cauzată de permanenta cursă pentru reducerea chetuielilor și de reorganizarea în vederea reducerii consumului de energie prin producerea mașinilor electrice, a mai subliniat Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA, unul dintre cei mai importanți producători de linii de asamblare automatizată a caroseriilor din industria auto.

 

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here