INVESTIȚIE DE 2,8 MILIOANE DE LEI, FINALIZATĂ – Au fost finalizate cele două noi centrale fotovoltaice ale companiei de apă-canal Vital, de la Stația de Epurare și Uzina de Apă din Baia Mare

1
4957

REDUCEREA COSTURILOR CU ENERGIA – VITAL BAIA MARE. Producătorul de dispozitive electronice Visual Fan din Brașov (care deține brandul Allview), în asociere cu firma tulceană Waldevar Energy, a finalizat construirea celor două noi centrale fotovoltaice ale companiei de apă-canal Vital, de la Stația de Epurare și Uzina de Apă din Baia Mare (obiective care au un consum anual de energie de circa 2.760 MWh).

 

Lucrarea a fost finalizată într-un timp extrem de scurt, respectiv în mai puțin de o lună și jumătate, deși contractul, care a presupus montarea a 1.377 de module de panouri fotovoltaice (cu o putere de 575 W fiecare), avea ca durată de finalizare 90 de zile.

 

Cele două centrale fotovoltaice au o capacitate totală de 757 kWp, investiția operatorului de apă-canal din Maramureș fiind de 2,82 milioane de lei (exact: 2.825.570,14 lei, sumă care include TVA). Centralele sunt dispuse pe acoperiș (la Uzina de Apă) și la sol (la Stația de Epurare), iar structurile de susţinere asigură stabilitate şi rezistenţă în condiţii meteorologice variate (cele de pe acoperiş sunt ancorate în placa de beton cu o întărire a hidroizolaţiei în punctele de ancorare, iar cele de la sol sunt montate pe stâlpi bătuţi).

 

Visual Fan are o capitalizare de 74,3 mil. lei şi este controlată în proporţie de Florentin Lucian Peticilă (care deține împreună cu soția sa circa 87% din acțiunile societății). În primele 9 luni ale anului 2023, firma a avut o marjă de profit net de 5,11% (în date financiare: 3,3 milioane de lei) și o cifră de afaceri de 64,3 milioane de lei.

Detalii despre asocierea câștigătoare și contract aveți AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here