EXCLUSIV – Selgros își deschide al 23-lea magazin din România în Baia Mare

0
11006

RETAIL. Ce lipsea municipiului Baia Mare? Dacă ați răspuns oricum altfel decât un nou hypermarket, ați greșit. Dar de la finalul acestui an se rezolvă și această lipsă, Selgros venind și pe aglomerata piață a retailului din municipiul de reședință al Maramureșului.

 

Practic, asta-i veste: Selgros Cash & Carry deschide al 23-lea magazin din România în Baia Mare în acest an, au anunțat oficiali ai companiei. Formatul clasic al unui magazin Selgros are o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați, doar patru din cele 22 de unități ale rețelei din România fiind pe format redus (cu o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați).

 

Noul magazin va fi amplasat pe Bulevardul București nr. 44, administrația publică locală eliberând încă de la sfârșitul anului trecut certificatul de urbanism. La adresa pentru care administrația locală a eliberat certificatul de urbanism sunt înregistrate numeroase entități economice: o benzinărie Rompetrol, magazinul Diego, Mobila Staer, Ekka SA, Lumia Outlet, Elit Baia Mare, Photo Fuji Studio, Eurovicomp, Forterm, Tenet, Stil Aura, Salcor, Cosma Glass etc.

 

Ceea ce este explicabil prin faptul că terenul respectiv este un fragment din cele aproape 10 hectare de teren care a aparținut până în urmă cu 12 ani societății de textile Maratex (aflată în lichidare), în mai 2007 fiind cumpărat printr-o tranzacție de 16,2 milioane de euro de Red Project Two, care a anunțat o investiție de 70 de milioane de euro prin care urma să edifice în zonă, într-un an și jumătate, un hotel cu 8 etaje, trei clădiri de birouri și locuințe și un mall. Sigur, nu s-a realizat nimic din acest proiect.

 

De asemenea, o mică parte a terenului de pe B-dul București nr. 44, respectiv 362 de metri pătrați, aparține domeniului public al municipiului Baia Mare, Primăria concesionându-l în decembrie 2017, la licitație cu strigare, pe o perioadă de 25 de ani.

 

Robert Hellwagner (foto mic dreapta), CEO-ul Selgros Romania, a precizat că deschiderea noului magazin din Baia Mare este prognozată “spre sfârșitul anului 2019”. Investiția într-un magazin standard al Selgros este de până la 20 de milioane de euro (în sumă fiind cuprins atât prețul terenului, cât și construcția efectivă a magazinului, amenajarea parcării etc.), iar a unui magazin redus, de 8 milioane de euro.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here