INVESTIȚIE – Contract de peste 176 de milioane de lei al operatorului Vital pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă-canal în cinci localități din Maramureș

0
1345

ÎN LICITAȚIE. Operatorul de apă-canal Vital SA din Maramureș a introdus în licitație un contract estimat la peste 176 de milioane de lei (exact: 176.251.968,62 lei, sumă care include TVA), care prevede ample lucrări la rețelele de apă potabilă și apă uzată din Sighetu Marmației, Vadu Izei, Sarasău, Câmpulung la Tisa și Remeți. Finanțarea obiectivului investițional se face din mai multe surse: fonduri nerambursabile europene (prin Programul Dezvoltare Durabilă), bugetul de Stat, bugetele locale și contribuția firmei.

 

La Sighetu Marmației e prevăzută reabilitarea pe o porțiune de 3,6 kilometri și extinderea cu 4,5 kilometri a sistemului de alimentare cu apă, reabilitarea conductei de transport apă (în lungime totală de aproape 3 kilometri), reabilitarea sistemului de canalizare (pe o lungime totală de 2,8 kiloemtri) și extinderea acestuia cu circa 3,9 kilometri, montarea a 3 stații de pompare a apei uzate și a unor conducte de refulare. La Câmpulung la Tisa, Remeți, Sarasău și Vadu Izei (și în cartierul Șuvagău) sunt prevăzute extinderea rețelelor de apă și de canalizare.

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 17 aprilie 2024, va fi atribuit pe criteriul cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 85%, iar perioada de garanție a lucrării – care trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani – de 15%). Lucrările trebuie finalizate în 2 ani și jumătate (30 de luni).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here