FAPT – Două contracte care totalizează 24 de milioane de lei pentru renovarea a șase blocuri din Sighetu Marmației

0
241

ÎN LICITAȚIE. Administrația publică locală din municipiul maramureșean Sighetu Marmației, controlată de edilul Vasile Moldovan (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la 14 milioane de lei (exact: 14.048.572,25 lei, sumă care include TVA), care vizează renovarea energetică a trei blocuri. Cea mai mare parte a finanțării este nerambursabilă, din fonduri europene, gestionate de Ministerul Dezvoltării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

 

Obiectivele sunt situate pe strada Independenței  (blocurilor nr. 3, nr. 4 și nr.9). Conform proiectuluin tehnic, lucrările presupun reabilitare termică, reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat și instalarea unor de producere a energiei electrice și/sau termice. Proiectul vizează sporirea confortului termic interior, reducerea costurilor cu energia și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

Contractul, pentru care sunt așteptate oferte până la 15 martie 2024, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, planul de management de 20%, planul de realizare de 20%, metodologia 20%). Lucrările trebuie finalizate într-un an (12 luni) și trebuie garantate 3 ani.

 

De asemenea, administrația sigheteană a mai introdus în licitație un contract similar, în aceleași condiții, care vizează renovarea energetică a altor trei blocuri, situate pe străzile Cuza Vodă (nr. 4) și Independenței (nr. 1 și nr. 2), în acest caz valoarea estimată a investiției fiind de 10 milioane de lei (exact: 10.032.232,61 lei, sumă care include TVA).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here