S-A TERMINAT – Socrii lui Cătălin Cherecheş, trimişi în judecată de DNA pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită

1
940

TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ PENTRU TENTATIVĂ DEMITUIRE A UNUI JUDECĂTOR. Urmărirea penală a luat sfârșit în cazul socrilor fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, iar Claudia Gliga și Dorin Petru Gliga, aflați în arestul Inspectoratului Poliției Județului Mureș din 8 noiembrie 2023, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind inculpați pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

 

Conform procurorilor DNA Cluj, în 25 noiembrie 2023, în contextul în care ginerele soților Gliga, pe atunci primarul Cătălin Cherecheș, era judecat într-un dosar de corupţie aflat în faza apelului, soacra acestuia a luat legătura cu mama uneia dintre judecătorii completului (martor în cauză) şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o mică afacere pe care aceasta o deţinea în Târgu Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. „Această „ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie”, indică DNA Cluj.

 

În 6 noiembrie 2023, Claudia Gliga ar fi promis judecătorului Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan, prin intermediul mamei acesteia, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puţin egală cu suma menţionată anterior, restul urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

 

În 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Iulius Mall Cluj-Napoca, Claudia Gliga i-a dat mamei judecătorului Fărcaș-Hîngan avansul de 50.000 euro promis şi o cutie cu prăjituri, fiind prinsă în flagrant. În demersurile acestea, Claudia Gliga a fost ajutată de soţul său, acesta asigurându-i transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”.

 

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului, în vederea confiscării speciale. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Mureş, cu propunerea DNA de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here