DECIZIE – ANI a sesizat organele de urmărire penală în privința Corinei Suciu, fostă angajată a Primăriei Baia Mare, acum angajată APIA Maramureș, pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații

0
8483
Corina Suciu

INTEGRITATE FUNCȚIONAR BAIA MARE. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşirea de către Corina Suciu, fostă funcţionar public în cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare, acum funcţionar public în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeţean Maramureş, a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

 

Conform ANI, Suciu, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Baia Mare, a avizat o serie de autorizaţii şi solicitări de prelungire a autorizaţiilor de transport persoane eliberate de Primărie pentru vehicule aparţinând societăţii în cadrul căreia mama persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator.

 

De asemenea, în perioada 2017-2018, Suciu a avizat o serie de acte adiţionale la Contractul de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport persoane, încheiat în anul 2011 între Primăria Baia Mare (în calitate de concedent) şi societatea menţionată, având ca obiect executarea serviciului de transport persoane, numai de către transportatori autorizaţi de autoritatea de autorizare.

 

În cazul lui Suciu, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşirea de către aceasta a infracţiunii de fals în declaraţii, pentru că în declaraţiile de interese completate începând cu anul 2012 nu a menţionat contractul încheiat între Primăria Baia Mare şi societatea la care mama acesteia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator.

 

Corina Suciu (foto mic dreapta) a  fost funcționar public în cadrul Compartimentului Transport Local și Taxi al Primăriei Baia Mare. Ea nu este la primul divergent cu ANI, în februarie 2012, agenția declarând-o pe Suciu în stare de incompatibilitate, pentru că în perioada 1 aprilie 2008 – 30 iunie 2011 a deţinut, simultan, atât calitatea de funcționar public, cât și funcția de administrator la 3 firme (CGC Grigotti SRL, CG Grigotti SRL și Grigotti SRL, firme de taxi, pentru care își emitea autorizații). Din 2019, Suciu lucrează la APIA Maramureș (consilier superior).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here