FAPT – Se mai acordă două titluri de „Cetățean de onoare al Băii Mari”, lui Gheorghe Pârja și lui Alexandru Peterliceanu: ne apropiem de 150 de titluri

0
1139
Alexandru Peterliceanu și Gheorghe Pârja

CAMPIONATUL DE TITLURI. Nu știu dacă știe chiar tot poporul, așa că subliniez acum și aici: Primăria Baia Mare are în organigrama administrativă un serviciu de… Parteneriate Civice. Fiind rezolvați pe latura asta, a parteneriatelor civice, se cheamă că le avem pe toate, doar asta mai lipsindu-ne. În fine, de ce v-am spus de celebrul Serviciu de Parteneriate Civice din Primăria Baia Mare? Pentru că, printre altele, acesta pune în practică și deciziile de acordarea a titlului de Cetățean de onoare al municipiului Baia Mare.

 

Din 1993 și până acum, municipalitatea Băii Mari a acordat 147 de titluri de cetățean de onoare, înobilații fiind popi, politicieni, oaspeți, investitori, profesori, academicieni, veterani de război, militari, finanțiști, directori, dirijori etc., “cu toţii remarcându-se, prin fapte deosebite, cu reverberaţii profunde în conştiinţa comunităţii locale”. Deci, serviciul ăsta de Parteneriate civice are activitate, nu glumă.

 

Practic, măcar din acest punct de vedere, Baia Mare e proiecția urbanizată a comunei Traian Vuia (cu 2.000 de locuitori, care a acordat doar într-un singur calup 32 de titluri de cetățean de onoare) – oricum, tot e bine că n-am ajuns ca Pietroșița, o comună unde primarul și-a acordat singur titlul de cetățean de onoare.

 

Bine, am vrut să facem precizarea asta, pentru a nu crede, Doamne-ferește, că e un fel de serviciu care taie frunze la câini. Nu-i. Iată, chiar acum se pregătește acordarea a două noi titluri de Cetățean de onoare al municipiului Baia Mare, lui Gheorghe Pârja (scriitor, publicist şi ziarist) și lui Alexandru Peterliceanu, zis și „domnu’ Sandu”, ultimului „pentru contribuţia sa la expansiunea spaţiului cultural al oraşului Baia Mare, căruia i-a sporit pecetea livrescă şi comercială, pentru valorile sale morale şi spirituale transmise comunităţii”.

 

Deci, dacă aveați dubii în privința identității persoanei care „a sporit pecetea livrească și comercială a Băii Mari”, de acum nu mai aveți, pentru că ați aflat-o: domnu’ Sandu. Decizia va fi publică mâine (marți, 23 iunie), când forul deliberativ al urbei va admite propunerile în ședință extraordinară. În fine, scrierea și-a propus doar să vă informeze că Baia Mare va avea doi noi cetățeni de onoare, Gheorghe Pârja și Alexandru Peterliceanu. Punct.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here