ANTICIPARE CORECTĂ – Așa cum 2mnews a anunțat din 15 noiembrie, fiul fostului șef al procurorilor maramureșeni a fost condamnat cu suspendare la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de droguri

0
1102

TRAFIC DE DROGURI, CU SUSPENDARE. Andrei Brisc, fiul lui Ioan Vasile Brisc, fostului șef al procurorilor maramureșeni în perioada 10 iulie 2007 – 5 mai 2009, reținut de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureş în mai 2023 pentru trafic de droguri de risc, eliberat după 24 de ore din arest și pus sub control judiciar, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare pe un termen de de supraveghere de 3 ani. 2mnews a anunțat anticipat soluția judecătorului de caz încă din 15 noiembrie 2023 (detalii AICI).

 

Ca pedeapsa complementară, lui Brisc i-a fost interzisă exercitarea unor drepturi pe o perioadă de 3 ani, timp în care este sub supraveghere. De asemenea, el este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei – Serviciul Public Ambient Urban Baia Mare sau în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş. Anterior soluției, Brisc a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, înregistrat în instanță la 14 noiembrie 2023.

 

Brisc a fost reţinut de DIICOT Maramureș în 16 mai 2023, după ce asupra sa au fost găsite 88 de grame de canabis și după 24 de ore a fost eliberat din arest fiind judecat sub o măsură preventivă mai blândă (control judiciar). După înțelegerea cu procurorii și soluția instanței, Brisc a cerut să fie scos de sub control judiciar. O decizie în acest sens va fi luată astăzi, 20 decembrie 2023.

 

Tatăl celui condamnat cu suspendare pentru trafic de droguri este Ioan Vasile Brisc (60 de ani), fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, pensionat din 3 octombrie 2017 din funcția de procuror-şef Secţie Judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here