PROBLEME – Producător de mobilier din Maramureș, și-a cerut insolvența după primul an de pierdere financiară

0
1563

INDUSTRIA MOBILEI. Producătorul de mobilier din Târgu Lăpuș Vestindustri SA, manageriat de Ioana Mihaela Leșe (fostă președinte al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Handicap, acum consilier local în Târgu Lăpuș din partea PMP), firmă care odinioară avea peste 100 de angajați, și-a cerut (și obținut) insolvența.

 

Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 1,86 milioane de lei (a fost pe locul 27 în topul firmelor din Târgu Lăpuș și a 4-a din firmele din oraș care activează în domeniu), obținută cu 32 de angajați, dar a fost și primul an din istoria financiară a firmei când a raportat pierdere și încă una însemnată – procentual, 30% din cifra de afaceri, respectiv de peste 600.000 de lei. În cele două grafice alăturate (vezi foto) aveți, spre comparație, oscilația cifrei de afaceri în paralel cu a profitului net.

 

Administratorul judiciar provizoriu a fost desemnat Cabinetul Individual de Insolvenţă Lucia Augustin (a obținut cel mai mare punctaj și datorită onorariului lunar redus, de 200 de lei, și a procentului de comision de succes, de 1,5%). Tabelul preliminar al creanţelor a fost deja întocmit și poate fi contestat până în 12 decembrie, iar la finalul anului se afișează tabelul definitiv al creanțelor. Ședinţa adunării creditorilor a fost stabilită în 10 decembrie.

 

SC Vestindustri SA din Târgu Lăpuș s-a înființat în anul 1994 și este specializată pe fabricarea mobilierului din lemn masiv, în special din fag. În perioada 1999-2007, firma lăpușeană a executat comenzi pentru IKEA, iar din 2007 a produs mic mobilier pentru firma germană Elfo-Möbel GmbH.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here