FAPT – Contract de 27 de milioane de lei al operatorului de apă-canal Vital, pentru achiziția a 11 tipuri de echipamente necesare întreținerii și exploatării infrastructurii

0
505

CONTRACT VITAL. Operatorul de apă-canal Vital SA din Baia Mare a scos la licitație un contract estimat la peste 27 de milioane de lei (exact: 27.243.056,75 lei, sumă care include TVA) și care prevede achiziția a 11 tipuri de echipamente necesare întreținerii și exploatării infrastructurii de apă și apa uzată din aria de operare. Finanțarea provine din surse nerambursabile UE (prin Programul Dezvoltare Durabila – PDD), dar și de la bugetul de stat, bugetele locale și contribuția proprie.

 

Cu această sumă, Vital vizează cumpărarea a 5 autocombinate cu capacitate de 10 mc (autocurățitor canale + vidanjă), 4 buldoexcavatoare 4×4 (cu braț telescopic, cupă multifuncțională și masa totală maximă de 10.000 kg), 3 încărcătoare frontale cu braț telescopic, 5 miniexcavatoare pe șenile cu platforma pentru transport (cu masa proprie de 2.500-3.000 kg), 4 autoutilitare basculabile pe 3 părți (cu masa totală maximă autorizată de 3,5 t și 6 locuri), 8 autoutilitare pentru transport persoane (cu capacitate cilindrică 1.600-2.000 cmc), o autoutilitară basculabilă cu braț macara (cu masa totală maximă 3,5 t), o autoutilitară basculabilă pe 3 părți (cu masa totală maximă autorizată 7,5 t), 3 autoutilitare cu CCTV – cu examinare vizuală pentru inspecția canalelor), 3 autoutilitare pentru curățare și spălare cu presiune înaltă a conductelor de canalizare (cu capacitate 1.000-1.200 l) și o autoutilitară echipată pentru intervenții.

 

Echipamentele trebuie livrate în 15 luni de la emiterea ordinului de începere pentru livrarea produselor, iar contractantul are termen încă o lună pentru teste, punere în funcțiune și instruirea personalului. De asemenea, contractantul trebuie să ofere o garanție de minim 2 ani.

 

Contractul, care așteaptă oferte până la 30 aprilie 2024, va fi atribuit pe criteriul cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, garanția extinsă de 20%, termenul de livrare de 12%, iar 28% anumite carcateristici tehnice ale echipamentelor).

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here