TOATE DETALIILE – A fost atribuit contractul de peste 8 milioane de lei pentru transformarea Sinagogii din Seini în Muzeul Evreilor din Transilvania și sală de concerte simfonice

0
2250

METAMORFOZA SINAGOGII. Administrația locală din orașul maramureșean Seini, controlată de edilul Gabriela Tulbure (PSD), a semnat la 18 august 2023 contractul de execuție a lucrărilor de restaurare a Sinagogii și transformarea ei în Muzeul Evreilor din Transilvania și sală de concerte simfonice. Contractul a fost semnat la 8,3 milioane de lei (exact: 8.370.774,09 lei, sumă care include TVA) cu firma Borcut Barbolovici SRL. La licitație au fost 4 ofertanți și prețul a constituit 50% din decizia de atribuire, însă firma din Baia Mare a sublicitat cu 14,46% sub valoarea maximă estimată de Primăria Seini și s-a impus.

 

Despre firmă
Borcut Barbolovici SRL este înregistrată în Baia Mare și este specializată în lucrări de construcții, fiind deținută de Daniel Barbolovici. Societatea câștigătoare a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 12,17 milioane de lei și un profit net de 5,17 milioane de lei (ambii indicatori financiari fiind recorduri în istoria economică a firmei), realizat cu 30 de angajați.
Despre lucrare
Sinagoga din Seini, o clădire emblematică a orașului, localizată pe actuală stradă Cuza Vodă nr. 25 și aflată acum într-o stare de degradare accentuată, a fost cumpărată de autoritatea publică în 2019 cu intenția de a o transforma într-un Muzeu al Evreilor din Transilvania și sală de spectacole și concerte simfonice (pentru care este necesară o acustică deosebită). • Aveți detalii despre istoria clădirii edificate în anul 1904 și despre comunitatea evreiască din Seini într-un articol 2mnews AICI.
• Proiectul prevede și refacerea clădirii anexă, care a servit ca măcelărie a comunității, aceasta urmând să fie transformată în spațiu administrativ (cu garderobă pentru vizitatori/spectatori, grupuri sanitare, magazie pentru dotările necesare evenimentelor), iar curtea imobilului urmează să fie transformată într-un mic parc, cu o mică fântână arteziană muzicală, zone verzi și iluminat ambiental. Lucrarea trebuie finalizată în 18 luni.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here