REȚEA NOUĂ – Investiție de 48 de milioane de lei: se introduce gazul în comuna maramureșeană Bârsana

0
2597

INFRASTRUCTURĂ GAZ. Administrația locală din comuna maramureșeană Bârsana, controlată de edilul Teodor Ștefanca (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la peste 48 de milioane de lei (exact: 48.183.036,42 lei, sumă care include TVA) și care vizează realizarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale (inclusiv achiziționarea și montarea contoarelor individuale inteligente). Investiția este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

 

Conform proiectului, sistemul de alimentare cu gaze naturale care va deservi comuna Bârsana se va realiza din conducta de înaltă presiune Sighetu Marmației – Borșa și va fi compus din: conducta de racord de înaltă presiune; staţia de reglare, măsurare şi predare (care alimentează rețeaua și care va fi amplasată în intravilanul comunei), rețeaua de distribuție de presiune medie care se va întinde pe străzile din comună (circa 48,3 kilometri), branșamentele pentru 1.715 locuințe și 20 de obiective socio-culturale din comună.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, experiența profesională și calificarea unor experți-cheie 40%, planificarea resurselor 20%). Ofertele sunt așteptate până la 11 septembrie 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here