PROGNOZĂ – Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în Maramureș: sfârșit de an cald, cu temperaturi cuprinse între -5 și 5 grade Celsius

0
314

VREMEA ÎN MARAMUREȘ – CRĂCIUN ȘI REVELION. Luni, 18 decembrie 2023, Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza pentru următoarele două săptămâni. În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului, de la medii de 4-5 grade Celsius (în data de 18 decembrie) spre o medie de 8 grade Celsius (în 20 decembrie). În această perioadă, minimele nocturne se vor situa între medii cuprinse între -4 grade Celsius și -1 grad Celsius.

 

Apoi, până la finalul anului se vor înregistra oscilaţii ale regimului termic de la un interval la altul, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 2 şi 5 grade Celsius și o medie a minimelor nocturne cuprinsă între -3 şi 0 grade Celsius.

 

În perioada 22-26 decembrie, în Maramureș temporar se vor semnala precipitaţii, la început sub formă de ploi, apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitaţii slabe mixte vor fi posibile şi după data de 26 decembrie.

 

În zona montană din Maramureș, perioada 21-24 decembrie aduce temperaturi în scădere treptată, media maximelor termice urmând să fie cuprinsă între -5 şi 0 grade. De asemenea, în perioada 22-26 decembrie se vor semnala precipitaţii, la început mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ), urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile şi după data de 26 decembrie.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat că estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18-31 decembrie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading (Anglia): sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here