BANI „EVAPORAȚI” – Deputat Brian Cristian: Locotenentul lui Cherecheș trebuie să explice unde s-au evaporat cele 23 de milioane de lei pentru salariile de la Minaur

1
638

LEGEA TRANSPARENȚEI BANILOR DIN SPORT. Deputatul Brian Cristian (USR) este de părere că cel autonumit „locotenentul lui Cherecheș”, viceprimarul cu atribuții de primar Ioan Doru Dăncuș, trebuie să vină în fața băimărenilor și să arate unde s-au evaporat cele 23 de milioane de lei pentru salariile de la Minaur.

 

Salariile clubului primăriei nu au fost plătite de aproape jumătate de an, investiții în baze sportive nu au făcut și nici către copii și juniori nu au dat banii necesari. În 11 decembrie 2023, în ședința de Consiliu Local (CL), primarul interimar a propus majorarea bugetului clubului cu încă 600.000 de lei pentru a plăti sportivilor de la toate secțiile salariul pe o lună. Când vor fi plătite restantele pentru celelalte 4 luni, primarul interimar nu știe.

 

Deja ne-au obișnuit de câțiva ani cu dezastrul financiar de la Minaur, cu toate că bugetul clubului a crescut de la an la an, de la 1,6 milioane de lei în 2016 până la 25 de milioane de lei în 2023. Dar în ședința de CL, viceprimarul cu atribuții de primar se comporta ca și cum ar fi fost un cetățean care acuma a auzit prima dată despre Minaur, se prefăcea că nu știe situația și că trebuie găsiți vinovații, când de fapt, el gira tot ce se întâmplă la club de câțiva ani de zile, inclusiv plățile sau transferurile. Maximă ipocrizie!
Zilele viitoare vă voi prezenta din nou Legea nr.245/2023, pe care am inițiat-o și care obligă cluburile publice să pună toți banii din sport la vedere. Să vedem cât respectă și cât nu clubul primăriei Baia Mare.
Dacă vrem să avem sport de performanță trebuie să investim în el, cu cap și la vedere. Pentru că altfel ajungem să fluierăm pe teren sportivi care nu și-au mai primit salariile jumătate de an, a declarat deputatul Brian Cristian.

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Se miră „locotenentul” de zici că tocmai s-a întors din străinătate, după vre-o 10-15 ani plecat din țară. Nu e ca și cum în ultimii ani ar fi fost viceprimar al municipiului Baia Mare, cu trompa adânc înfiptă în banul public. Se comportă fix ca un gândac de bălegar, care s-a trezit conjunctural cu fălcile adânc înfipte în una mare și proaspătă. Își umple mațu’ cât e încă caldă, că nu se știe cât durează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here