REUȘITĂ – Proiectul viitorului campus pentru învăţământ dual din Maramureș a câștigat o finanțare nerambursabilă de 21 de milioane de euro

0
688

FINANȚARE NERAMBURSABILĂ CÂȘTIGATĂ. Campusul pentru învăţământ dual din Maramureș, proiect de 25 de milioane de euro, a fost declarat eligibil pentru a primi finanțare nerambursabilă, prin PNRR, clasându-se pe locul 10 din cele 29 de proiecte care vor primi finanțare nerambursabilă din fonduri UE, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan.

 

Din suma totală estimată ca necesar pentru concretizarea investiției (prevăzută în septembrie 2025), 21 de milioane de euro vor fi asigurați din fonduri financiare externe nerambursabile, iar circa 4 milioane de euro urmând să reprezinte contribuția CJ Maramureș, din bugetul județului.

 

Adaptarea educației la piața muncii este un obiectiv important cu implicații nu doar economice, ci și sociale, iar campusul pentru învățământ dual este esențial pentru realizarea acestui obiectiv. Ne-am dorit să oferim condiții foarte bune de pregătire tinerilor din Maramureș, pentru a corespunde cerințelor pieței muncii din județul nostru, investițiile în educație reprezentând o prioritate pentru mine și pentru echipa Consiliului Județean.
Pentru realizarea Campusului pentru învățământ dual am constituit un Consorțiu Regional pentru Învățământ Dual, din care fac parte, pe lângă CJ Maramureș, partenerii noștri: Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic „Transilvania”, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala „Lucian Blaga” din Fărcașa, a declarat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

* Foto: @CJ Maramureș

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here