DECIZIE – S-a semnat contractul de 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea și reorganizarea Azilului de Noapte din Baia Mare: află cine sunt câștigătorii

0
1650

CONTRACT – AZILUL DE NOAPTE BAIA MARE. Administrația publică din Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, a semnat în 20 iunie 2023 un contract în valoare de aproape 3,5 milioane de lei (exact: 3.422.162,78 lei, sumă care include TVA), care vizează extinderea/reorganizarea Azilului de Noapte de pe strada Vasile Alecsandri nr. 70B.

 

Contractul a fost semnat cu asocierea sereleurilor ICEP & Kubo Investments.

ICEP SRL Kubo Investments SRL
Firma ICEP SRL, lider de asociere, este înregistrată în satul Bușag (aparținător de orașul Tăuții Măgherăuș), controlată de băimărenii Mihai Liviu Moldovan (42 de ani) și Bogdan Marius Buzgău (40 de ani) – asociați în procente egale – și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 19,28 milioane de lei și un profit de 1,31 milioane de lei realizat cu 27 de angajați. Firma este specializată în lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat. Firma Kubo Investments SRL este înregistrată în satul Groși (aparținător de comuna maramureșeană cu același nume), este controlată de Horațiu Liviu Săsăran și anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 1,78 milioane de lei și un profit de 305.540 lei realizat cu 19 angajați. Firma este specializată în lucrări de arhitectură.

Proiectul, care totalizează 4,3 milioane de lei, este finanțat în principal din bugetul local al Băii Mari, dar beneficiază și de o finanțare de 1,4 milioane de lei (exact: 1.436.520,99 lei), circa o treime din necesarul financiar, din fonduri nerambursabile (Regio, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei) și trebuie încheiat până la sfârșitul acestui an.

 

Contractul prevede anveloparea termică a clădirii (exterioară și prin  înlocuirea tâmplăriei), reabilitarea și reorganizarea tuturor încăperilor și dotarea acestora, compartimentarea mansardei, reamenajarea a 78 mp de de spații verzi și trotuare.

 

Centrul Social Multifuncţional de tip Azil de Noapte din Baia Mare se află într-o fostă centrală termică, pe strada Vasile Alecsandri nr. 70B. Edificiul a fost ridicat în anii ’70 și în anul 2003 a fost transformat din centrală termică în azil de noapte pentru persoane fără adapost. În 2016, printr-un proiect care viza măsuri de protecție împotriva violenței în familie, la mansarda clădirii au fost amenajate 3 săli de curs și două grupuri sanitare.

 

Modificările din acest proiect vizează crearea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor sociale, socio-medicale, medicale și de igienă, consiliere psihologică și orientare vocațională, servicii pentru reducerea abandonului școlar, servicii de educație nonformală / petrecere a timpului liber, înființarea unei echipe mobile socio-medicale și servicii stomatologice.

 

* Foto: @Direcția de Asistență Socială Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here