EXCLUSIV – Trei procurori înscriși la concursul pentru conducerea Parchetului județean din Maramureș: doi șefi de secții și un fost șef DNA

1
2225

TREI PE UN LOC. Trei procurori s-au înscris pentru funcția de prim-procuror al Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, toți trei fiind declarați admiși pentru a participa la concurs (au îndeplinit condițiile legale). Cei trei sunt Vasile Adrian Buzan, Roxana Andreea Couți și Ioan Pop. Concursul pentru funcția de șef al procurorilor maramureșeni se va finaliza în 5 noiembrie 2023 (după ultima probă: testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane) și, cel mai probabil, rezultatul acestuia îl vom afla la finalul lunii noiembrie, după epuizarea perioadei de contestații.

 

Vasile Adrian Buzan este procuror de peste 13 ani (din iunie 2010 – inițial a fost repartizat la Parchetul Șomcuta Mare, acum desființat) și are grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă curte de apel. Buzan, care anterior a fost avocat (este fostul ginere al răposatului procuror și apoi avocat Octavian Gheorghe Cioltea „Bunicu’”), a fost delegat la finalul anului trecut în funcția de procuror șef al Secției Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș (a fost șeful Secției Judiciară și prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, de unde a fost transferat la Baia Mare, la Parchetul județean).

 

Roxana Andreea Couți este procuror de peste 15 ani (din iunie 2008 – inițial a fost repartizată la Parchetul Șomcuta Mare, acum desființat) și este procuror șef Secție Urmărire Penală al Parchetului județean. Activează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș din 5 aprilie 2018, când a fost transferată de la Parchetul Baia Mare.

 

Ioan Pop este procuror de peste 11 ani (din 16 ianuarie 2012 – inițial a fost repartizat la Parchetul Baia Mare). Este fostul șef al DNA Baia Mare din perioada 17 octombrie 2018 – 8 iunie 2021 (când a demisionat din funcție, cu 5 luni înainte de finalizarea mandatului și a cerut să fie lăsat să-și continue activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș) și fost șef Secție Urmăriri Penale a Parchetului județean.

 

Funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este vacantă din acest an, după pensionarea procurorului Dana Mirela Borcuti (care a condus Parchetul județean din iulie 2016, în ultima perioadă prin delegare).

 

De asemenea, tot în această perioadă au fost scoase la concurs și posturile vacante de prim-procuror de la toate cele 5 Parchete de pe lângă judecătoriile din județ (Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și Dragomirești), însă pentru aceste posturi nu s-a înscris nimeni, implicit vor continua să fie conduse prin delegări (numiri cu titlu interimar).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here