ANTICIPARE – Miercuri, administrația județeană semnează contractele de finanțare cu 155 de milioane de lei a Campusului profesional și a 31 de microbuze electrice pentru elevi

0
1243

FINANȚĂRI – MARAMUREȘ. Miercuri, 6 septembrie 2023, pe strada Mălinului din Satu Nou de Sus (pe terenul unde a fost stabilit amplasamentul viitorului parc industrial din zona Baia Sprie), administrația județeană din Maramureș va semna contractele de finanțare nerambursabilă pentru proiectele care prevăd realizarea Campusului profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest și achiziția celor 31 de microbuze electrice cu 16 locuri pentru transportul elevilor. Cele două proiecte sunt în valoare totală de aproximativ 155 de milioane de lei, cea mai mare parte a banilor provenind din finanțări nerambursabile, prin PNRR.

 

Proiect în valoare de circa 124 de milioane de lei (25 de milioane de euro), realizarea Campusului profesional integrat este primul care va fi construit în județul Maramureș, urmând să fie edificat până în septembrie 2025, iar după recepționare va fi pus la dispoziția Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual (din care fac parte Consiliul Județean Maramureș, cele mai mari trei firme din județ – Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe -, și cinci instituții de învățământ – Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic „Transilvania”, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala „Lucian Blaga” din Fărcașa).

 

Proiectul prevede construirea de la zero a unui campus (săli de clasă, laboratoare echipate pentru studii profesionale avansate în robotică și industrie, unități de cazare pentru elevi și studenți, bazin de înot, o sală de sport, două terenuri de sport, parcări ș.a.m.d.), menit să contribuie la dezvoltarea învățământului profesional prin creșterea numărului de domenii, de calificări și de absolvenți – până în 2030, în acest campus se prognozează că se vor pregăti peste 1.000 de elevi și studenți.

 

Proiect de 31,4 milioane de lei, achiziția celor 31 de microbuze se va face pentru deservirea elevilor din următoarele 31 de UAT-uri din Maramureș: Satulung, Bârsana, Suciu de Sus, Coroieni, Poienile de sub Munte, Ardusat, Cernești, Copalnic-Mănăștur, Fărcașa, Repedea, Rozavlea, Băița de sub Codru, Coltău, Dumbrăvița, Giulești, Ieud, Recea, Rona de Sus, Șișești, Strâmtura, Bogdan Vodă, Cicârlău, Mireșu Mare, Moisei, Oncești, Petrova, Vișeu de Sus, Călinești, Remetea Chioarului, Șieu, Săpânța.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here