FAPT – Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Avem numeroase priorități legislative, generate de reformele asumate prin PNRR și de nevoia de a asigura echilibrul bugetar

0
144
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

PARLAMENTAR DE MARAMUREȘ. În prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă, conform reglementărilor în vigoare, au fost aleşi în şedinţa de plen a Senatului membrii Biroului permanent – vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii. Propunerile nominale pentru funcţiile de vicepreşedinte, secretar şi chestor au fost anunțate în plenul Senatului de liderii grupurilor parlamentare, lista candidaţilor propuşi fiind supusă în integralitate votului senatorilor.

 

Noul Biroul Permanent ales este format din preşedintele Senatului, patru vicepreşedinţi, secretari şi chestori, deciși prin votul deschis al majorității senatorilor prezenți. Președintele Senatului este Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal.

 

Pe lista de priorități legislative ale Senatului sunt dezbaterea stadiului de realizare a jaloanelor întârziate din PNRR, legea pensiilor, legea salarizării şi corectarea legii pensiilor speciale, în urma respingerii proiectului de către Curtea Constituţională.

 

“A debutat o nouă sesiune parlamentară, extrem de importantă pentru România. Avem numeroase priorități legislative, generate de reformele asumate prin PNRR și de nevoia de a asigura echilibrul bugetar-fiscal în următoarea perioadă. Suntem pregătiți să luăm cele mai bune măsuri pentru a asigura finanțarea proiectelor de dezvoltare ale României și pentru a oferi bunăstare românilor.

 

Le mulțumesc colegilor pentru că m-au susținut pentru funcția de președinte al Comisiei juridice din Senat și pentru poziția de vice-lider al grupului parlamentar PNL. Le doresc tuturor succes în activitatea parlamentară!”, a precizat la finalul ședinței inaugurale a celei de a doua sesiuni ordinare din anul 2023, Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here