ÎN NUMELE TRANDAFIRILOR – Firme apropiate senatorului PSD Sorin Vlașin și primarului Coman „Vărzaru’” vor executa un nou contract, de 7,4 milioane de lei, în Vișeu de Sus

0
1348
Vasile Coman, Sorin Vlașin

BANII PRIETENIEI POLITICE. Administrația publică locală din Vișeu de Sus, controlată de edilul Vasile Coman „Vărzaru’” (acum la PNL, dar care, cel mai probabil, în 2024 va candida din nou din partea PSD), a semnat contractul de renovare energetică a patru blocuri din oraș, în valoare de 7,4 milioane de lei (exact: 7.428.915,55 lei), cu asocierea de firme Orizont Sighetu Marmației SRL & Conrep SA (prima fiind firma familiei senatorului PSD Sorin Vlașin din Sighetu Marmației, a doua fiind firma „de suflet” a primarului din Vișeu de Sus, Vasile Coman „Vărzaru’”).

 

Contractul, care a fost semnat la 28 august 2023, după ce singurul contracandidat al asocierii Orizon & Conrep s-a retras din licitație, prevede renovarea energetică a blocurilor 14B, 14C, 14E de pe strada 22 Decembrie și C7 de pe strada Zorilor, cea mai mare parte a investiției fiind susținută din fonduri nerambursabile, prin PNRR. Lucrarea trebuie finalizată într-un an și jumătate.

Firma Orizont Sighetu Marmației SRL îi aparține familiei senatorului și președintelui PSD Sighetu Marmației Sorin Vlașin (în 2020, după alegerea sa în funcția de senator i-a cedat 51% din părțile sociale ale firmei fiului său, el păstrând 49%). La 27 iulie 2023, firma lui Vlașin a câștigat și contractul de 14 milioane de lei care prevede reabilitarea unui pavilion al sediului Inspectoratului Teritorial de Frontieră Maramureș, localizat în Sighetu Marmației. În 2022, firma lui Vlașin a raportat o cifră de afaceri de 45,47 milioane de lei și un profit net de circa 412.000 lei, realizat cu 93 de angajați.

 

La începutul lunii august, firma vișeuana Conrep, fostă parte a holdingului RG Holz Company, care i-a aparținut actualului primar al orasului Viseu de Sus, Vasile Coman „Vărzaru’”, a mai semnat un contract similar (de această dată în asociere cu alte două firme, Aedilis Proiect din Baia Mare și TSM Technology Speed Montaj din Vișeu de Sus – ultima aparținându-i fostului consilier județean PSD Sorin Ilie Vlad), care vizează reabilitarea energetică a două blocuri de pe strada 22 Decembrie 1989 din Vișeu de Sus (C8 și 14G), contra sumei de aproape 7 milioane de lei. Scripitc, firma este controlată de Ileana Urda (45%) și Alexandru Cenușă (41%). În 2022, firma Conrep a raportat o cifră de afaceri de 50,62 milioane de lei și un profit net de 2,96 milioane de lei, realizat cu 161 de angajați.

 

* Foto mic: @Primăria Vișeu de Sus

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here