INVESTIȚIE – Contract de peste 108 milioane de lei pentru introducerea gazului în cea mai mare comună din Maramureș: vor fi racordate 3.200 de gospodării și 20 de instituții

0
4852

ÎN LICITAȚIE. Administrația publică din Moisei, cea mai mare comună din Maramureș conform rezultatelor Recensământului din 2021 (cu 9.317 locuitori), a introdus în licitație publică un contract estimat la peste 108 milioane de lei (exact: 108.313.105,49 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectarea și execuția infrastructurii comunale de gaze naturale, inclusiv achiziționarea și montarea contoarelor individuale inteligente volumetrice fiscale cu transmitere datelor la distanță.

 

Practic, alimentarea cu gaze a comunei Moisei se va realiza din conducta de înaltă presiune (Pn 40 bar) Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa (investiție de 81 de milioane de lei a Transgaz, finalizată la 2 martie 2023 de subsidiara națională a holdingului austriac Habau Group), din care se vor realiza branșamentele pentru 3.200 de gospodării și 20 de obiective socio-culturale din comună. Rețeaua de distribuție, va avea o lungime de aproximativ 66,77 kilometri, va fi executată din țevi din polietilenă de înaltă densitate și din țevi din oțel pentru conducte petroliere, iar traseul acesteia va urmări trama stradală a comunei.

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 4 august 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, experiența profesională a 5 experți-cheie 40%, planificarea resurselor 20%) și trebuie finalizat în 3 ani (36 de luni).

 

Investiția a fost aprobata spre finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, însă contractul de finanțare nefiind încă semnat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, atribuirea contractului este sub incidența clauzei suspensive, fiind condiționată de semnarea acestui document.

 

* Foto: @Habau Romania

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here