FAPT – Maramureșul, promovat și în această vară la Washington DC, în cadrul celei de a doua ediții a evenimentului cultural Romanian Weekend at the Wharf

0
481

EVENIMENT. Ambasada României în Statele Unite ale Americii în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York au lansat în 2022 cel mai mare eveniment cultural cu specific românesc din SUA, la Washington DC.

 

Prima ediție a evenimentului a fost un real succes. Atât americanii, turiștii, cât și românii prezenți pe pontonul râului Potomac din Washington DC s-au bucurat și au simțit românește în cele două zile de tradiții și cultură maramureșeană, românească.

 

Consiliul Județean Maramureș a răspuns invitației de a se alătura evenimentului și în acest an, pentru a promova și pentru a face cât mai cunoscut județul în Statele Unite ale Americii, iar în perioada 7-9 iulie 2023, tradiții și obiceiuri, demonstrații meșteșugărești, portul popular, folclorul autentic, toate acestea vor fi prezentate publicului din Washington DC.

 

Evenimentul este și un bun prilej pentru comunitatea de români stabiliți în Statele Unite ale Americii de a se bucura și simți românește în cele trei zile în care cultura românească va fi prezentă la Washington DC.

 

Alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, la eveniment vor mai fi prezenți artiști din cadrul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, iar meșterii populari Vasile Chira și Ioan Bârsan vor încânta publicul cu reprezentanții de meșteșugărit.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here