INVESTIȚIE – 56,5 milioane de lei în Seini, pentru modernizarea infrastructurii rutiere cu piste de biciclete, zone verzi, iluminat public și sistem de supraveghere video

0
657

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Administrația locală din orașul maramureșean Seini, controlată de Gabriela Tulbure (PSD), a introdus în licitație un contract în valoare de aproape 56,5 milioane de lei (exact: 56.489.051,66 lei, sumă care include TVA), care vizează modernizarea infrastructurii rutiere cu piste de biciclete, zone verzi, iluminat public și sistem de supraveghere video.

 

Proiectul investițional, finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional (POR) și pentru care se așteaptă ofertele constructorilor până la 12 septembrie 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 80%, iar termenul de execuție a lucrărilor de 20% – acesta trebuie să fie cuprins între 2 ani și maximum 3 ani).

 

Obiectivul acestui proiect constă în creșterea capacitatii de transport ecologic în orașul Seini prin utilizarea crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice, precum și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, generate de transportul rutier motorizat.

 

Prin acest contract este vizată modernizarea infrastructurii rutiere pe traseele autobuzelor (pe străzile Cetății, Seinel, Petofi Sandor, trotuar Seinel, Gheorghe Doja, Conac, Catanilor, Lucian Blaga, Boci, Zugău, Mandi, Horea) și crearea de piste de biciclete, trotuare și aliniamente verzi stradale (prin plantări de arbori/arbusti cu specii adaptate la condițiile pedo-climatice din zonă, înierbări) și iluminat public, precum și extinderea sistemului de supraveghere a traficului stradal cu 35 de camere.

 

Contractul de execuție are clauză suspensivă, urmând să fie încheiat cu ofertantul declarat câștigător dacă fondurile necesare vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinație.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here