CELEBRARE – Deputat Călin Ioan Bota: Suntem onorați să cinstim memoria marelui român născut în Maramureșul de astăzi, George Pop de Băsești

0
82

ÎN MEMORIA BĂTRÂNULUI NAȚIEI”. La 1 august 2023, la celebrarea a 188 de ani de la nașterea marelui om de stat George Pop de Băsești, deputatul Călin Ioan Bota, alături de senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș și deputatul Florin Alexandru Alexe a participat evenimentele organizate cu acest prilej în comuna maramureșeană Băsești, în locul unde s-a născut acest mare român.

 

George Pop de Băsești a devenit o figură patriarhală, emblematică pentru unirea românilor. A fost supranumit “Bătrânul nației”, pentru că la vârsta de 83 de ani a prezidat Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, care a decis Unirea Transilvaniei cu Regatul României. El a trăit vremuri grele ale istoriei noastre, dar nu a luptat cu dârzenie pentru poporul său.

 

“La Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Băsești ne-am rugat pentru sufletul lui George Pop şi ale celor care au luptat pentru unirea tuturor românilor, iar apoi am depus, în semn de omagiu, o coroană la bustul lui George Pop şi am vizitat Teiul Unirii, locul în care corifeii unirii puneau la cale planul de acțiuni pentru realizarea idealului național.

 

Ca fiu al Țării Codrului, sunt mândru ca astăzi cinstim așa cum se cuvine memoria unui patriot adevărat, a unei personalități care se identifica cu năzuințele românilor. Spiritul lui George Pop de Băsești și al tuturor celor care au luptat alături de el pentru unirea românilor e viu și astăzi în aceste locuri încărcate de istorie, locuri care ne îndeamnă să ne gândim cu respect la trecut și cu încredere la viitor”, a declarat deputatul Călin Ioan Bota.

 

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here