FAPT – “Se dau bani pentru asta, luăm pentru asta”: la Săcălășeni, pistă de biciclete de 1,8 kilometri construită cu peste 1 milion de lei

1
906

PISTA DE BICICLETE LOVEȘTE DIN NOU. Administrația publică din comuna maramureșeană Săcălășeni, controlată de edilul Emilian Pop (PSD) – în foto -, a scos la licitație un contract estimat la valoarea de 1 milion de lei (exact: 1.007.334,75 lei, sumele din articol includ TVA), care vizează înființarea unei piste de bicilete de 1,8 kilometri (cu o lățime de 2 metri – cu două benzi de mers).

 

Practic, suma disponibilizată este de 556 lei/metru (mai scump decât la Recea, unde se ajunge la 507 lei/metru, dar mai ieftin decât la Șomcuta Mare, unde se ajunge la 1.064 de lei/metru – evident, în afara Maramureșului e mai ieftin, costul mediu estimat fiind de circa 405 lei/metru). Cea mai mare parte a banilor sunt asigurați din finduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), contractul de finanțare fiind semnat la 19 decembrie 2022 cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai mic preț, vizează înființarea unei piste de cicliști “în zona de agrement (strada Europa) a comunei”, traseul (de 1,81 kilometri lungime și 2 metri lățime) urmând să se desfășoare în paralel cu strada Europa, pe partea dreaptă, după șanțul pentru evacuarea apelor pluviale. Administrația locală a argumentat traseul decis prin faptul că astfel locuitorii comunei “și turiștii vor ajunge mai ușor și mai repede în zona de agrement, aflată în plină dezvoltare”, pista de biciclete asigurând legătura de la DJ 128B (aflat în lucru), la respectivul loc de agrement.

 

Ofertele constructorilor sunt așteptate până la 18 august 2023, iar contractul trebuie finalizat în 12 luni. O investigație 2mnews privind afacerea pistelor de biciclete aveți AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here