COMPORTAMENT GROBIAN – USR îi face plângere primarului Cătălin Cherecheș la CNCD pentru că „îi înjură și jignește pe aleșii orașului”

2
2591
Cătălin Cherecheș

PRIMAR SCĂPAT DE SUB CONTROL. USR Baia Mare a anunțat public că va depune la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNDC) o plângere împotriva primarului municipiului, Cătălin Cherecheș, în urma injuriilor violente și jignirilor repetate aduse de acesta, public, în ședința Consiliului Local din 13 decembrie 2021.

 

„Limbaj neadecvat, lipsă de respect, intimidări, înjurături – acestea sunt singurele răspunsuri pe care le dă primarul Cătălin Cherecheș atunci când consilierii USR își exprimă punctele de vedere diferite în privința proiectelor de hotărâre cuprinse pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local. Primarul recurge astfel în permanență la jignirea acestora, ca mijloc de presiune pentru a-și trece proiectele, depășind orice limită în cadrul ședinței Consiliului Local Baia Mare din 9 decembrie”, a precizat USR Baia Mare, care mai menționează că edilul Cherecheș a transformat ședințele forului deliberativ al urbei „într-un circ continuu, înlocuind exprimarea unor puncte de vedere raționale cu amenințări și cuvinte dure adresate celor care nu îi împărtășesc convingerile”.

 

Precizăm că la ședința CL Baia Mare din 13 decembrie, primarul Cherecheș a derapat comportamental într-o manieră fără precedent, urlând, proliferând injurii și jigniri de cea mai joasă speță, părând că nu se mai poate controla, Comportamentul edilului Cherecheș, nedemn de orice om, cu atât mai mult de un reprezentant de vârf al municipiului Baia Mare, indică lipsa totală de educație și bun-simț a acestuia, precum și faptul că în momente tensionate acesta devine irascibil și fără nicio urmă de autocontrol.

 

Aceasta nu este prima speță în care primarul Cherecheș este reclamat la CNDC, el fiind deja amendat de două ori, cu sancțiuni care totalizează 13.000 lei. După ce Cherecheș a fost amendat în noiembrie 2011 cu 6.000 de lei pentru că a ridicat zidul cu care a izolat comunitatea de romi de pe strada Horea, decizie devenită definitivă în 2014, în 2020 a mai primit o amendă de 7.000 de lei pentru că a refuzat să dărâme respectivul zid în pofida unei hotărâri definitive și irevocabile a instanței.

 

A spus că plătește amenzile, dar că nu demolează zidul (ceea ce a și făcut, zidul este încă “în picioare”), sugerând prin această reacție că el este mai presus de lege și de deciziile instanțelor de judecată. De altfel, Cherecheș a precizat și luni, 13 decembrie 2021, în public, în ședința CL Baia Mare, că “nu suntem egali”. Zicea Orwell, „unii sunt mai egali decât alții”. Iar Cherecheș face parte din acești „unii mai egali”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here