FILMUL EVENIMENTELOR – 12 consilieri municipali au respins și a 4-a (!) tentativă de majorare a tarifelor la deszăpezire, serviciu prestat în Baia Mare de firma finului primarului

1
1746
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

CEA MAI SCUMPĂ ZĂPADĂ. Pentru a 4-a oară în mai puțin de un an, primarul Cătălin Cherecheș a inițiat un proiect care viza majorarea tarifelor de deszăpezire din municipiul Baia Mare. Tot pentru a 4-a oară, proiectul a fost respins de 12 din cei 23 de aleși locali. Se duce o luptă la baionetă pentru majorarea tarifelor unui serviciu contractat în 2 decembrie 2018 de municipalitate cu firma Construrom, controlată de finul primarului Cherecheș, Vasile Marcel Zoicaș.

 

De această dată, majoritatea consilierilor care se opun creșterii unor tarife din componenta serviciului de deszăpezire au ales să nu se prezinte la vot, după doar în urmă cu o săptămână au refuzat același lucru, între timp neschimbându-se nimic. Vă reamintim că doar anul trecut., Primăria Baia Mare a plătit pentru serviciul de deszăpezire o sumă exorbitantă: peste 8,40 milioane de lei (exact: 8.409.280,61 lei).

 

Pentru comparație, un oraș similar (ba chiar puțin mai mare ca suprafață și număr de locuitori), Târgu Mureș, și unde a nins fix-fix la fel ca în Baia Mare (și deszăpezirea s-a făcut la un standard mult peste cel din Baia Mare), a plătit 1,87 milioane de lei (exact: 1.871.000 lei). Adică administrația din Baia Mare a plătit din banii cetățenilor săi de 4,5 ori mai mult decât cea din Târgu Mureș (procentual cu 77,75% mai mult – aveți detalii AICI și AICI).

 

Baia Mare plătește acum 490 lei/ora de deszăpezire – pentru comparație, Baia Sprie plătește 200 lei/ora de deszăpezire, iar Consiliul Județean plătește 345 lei/ora de deszăpezire. Deși plătește cel mai mare tarif din țară, proiectul introdus de 4 ori până acum de primarul Cherecheș prevede ca firma finului său să încaseze 614,09 lei/ora de deszăpezire. Sunt 11 consilieri locali (aveți identiățile lor mai jos), care au zis că e în regulă și să plătim… Doar nu-s banii lor, ci ai orașului.

Pentru majorarea tarifelor la deszăpezire sunt necesare 12 din 23 de voturi. La cea mai recentă tentativă, cea din 16 noiembrie, au participat la vot doar 13 consilieri locali, doar 11 aprobând majorarea tarifului la deszăpezire din banii cetățenilor. Cei 11 sunt următorii: Doru Dăncuș, Radu Ardelean, Mihaela Câmpan, Ștefan Lupșa, Mariana Pop, Gabriel Roman, Ionuț Pîrvu (Coaliția pentru Maramureș, controlată de primarul Cherecheș), Pap Zsolt (viceprimar UDMR), Gheorghe Bărbuș (PNL), Adrian Pop și Cornel Varga (PMP).

 

S-au opus Leontin Pop (USR – prin vot negativ), Pintér Zsolt (UDMR – prin abținere) – de asemenea, alți 10 consilieri locali au părăsit ședința înaintea acestui proiect: Bogdănel Gavra (PMP), Bogdan Hodorogea, Horia Buhan și Claudiu Pop (toți 3 de la USR), Anne Marie Hordău, Ioana Marincaș, Mircea Cirț, Ovidiu Crăciun, Romeo Crișan și Simion Bizău (toți 6 de la PNL).

 

Cu 11 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 1 abținere, proiectul a fost respins pentru a 4-a oară. Sigur, cuplul naș-fin, Cătălin Cherecheș & Marcel Zoicaș, nu o să se oprească aici. Însă vom consemna de fiecare dată rezultatul votului, nominalizând modul în care votează cei pe care i-am votat să reprezinte în forul deliberativ interesele cetățenilor. Pentru a fi informați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. ce il doare pe Chereches, sa mai bage niste bani in buzunar de la fraierii votanti…aruncam gunoiul pe malul sasarului, dupa ce bineinteles, aceasi fraieri au platit salubrizarea, platim amenzi, cum altfeld daca nu tot din banii fraierilor, plantam blocuri dupa blocuri pe spatii verzi, fara nici o noima si regula, aruncam cu banii pe luminite si paranghelii, nu avem nici o strategie de dezvoltare durabila, si alergam sa le umplem buzunarele aghiotantilor – asta face administartia Chereches – in timp ce orasul e vai de steaua lui, plin de gropi, fara locuri de munca bine platite, daca iesi seara la 6 sa te plimbi sigur dai peste cel putin cativa drogati – ti si frica sa-ti lasi copiii pe strada la plimbare, de oameni ai strazii ce sa mai vorbim – de cersetori si prostituate nici atata – pe cine intereseaza de asa ceva – in loc de blocuri de ce nu plantati si un centru de asistenta sociala nou, la standarde normale, pentru cei care traiesc pe strazi, sunt o gramada de copii care nu au unde sa doarma si ajung sa se drogheze pe strazi, la fel si oameni ai strazii, de ce in loc de luminite si paranghelii nu investim in centre de educare pentru zonele defavorizate din oras, care slava domnului sunt cu nemiluita…sa mai dau exepmle? …la ce folos …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here