INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ – Contract de 84 de milioane de lei pentru realizarea în Maramureș a unei magistrale de transport apă de 66 de kilometri

0
2071

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Operatorul de apă-canal Vital SA Baia Mare a introdus în licitație publică un contract estimat la 84 de milioane de lei (exact: 83.952.898,26 lei, sumă care include TVA) care vizează proiectarea și execuția unei conducte de transport apă potabilă de 66 de kilometri între Baia Mare și Mireșu Mare. Contractul prevede și montarea rezervoarelor, a stațiilor de pompare și de clorinare aferente sistemului de transport a apei potabile care va străbate ruta Baia Mare – Satulung – Șomcuta Mare – Mireșu Mare – Ulmeni – Remetea Chioarului.

 

Lucrările se vor executa timp de 2 ani, în localitățile Baia Mare, Mireșu Mare, Satulung, Șomcuta Mare, Ulmeni, Remetea Chioarului, Iadăra, Tulghieș, Remeți pe Someș, Arieșu de Pădure, Finteușu Mic, Vălenii Șomcutei și Chelința. Conform caietului de sarcini, este prevăzută pentru proiectare o durată de 6 luni, pentru execuția lucrărilor 24 de luni și pentru testare și punere în funcțiune 3 luni, iar lucrările trebuie garantate minim 3 ani.

 

În afara conductei de transport apă, contractul prevede montarea a 15 rezervoare de apă cu capacități cuprinse între 150 mc și 750 mc în Baia Mare, Iadăra, Tulghieș, Remeți pe Someș, Arieșu de Pădure, Finteușu Mic, Satulung, Vălenii Șomcutei, Chelința, Ulmeni și reabilitarea rezervorului existent la Remetea Chioarului și a 3 rezervoare existente în Șomcuta Mare (care au o capacitate totală de 850 mc).

 

De asemenea, se vor monta 5 stații de pompare (la Baia Mare, Iadăra, Remetea Chioarului, Vălenii Șomcutei, Finteușu Mic) și 11 stații de clorinare (la Baia Mare, Iadăra, Tulghieș, Remeți pe Someș, Arieșu de Pădure, Finteușu Mic – 2, Satulung, Vălenii Șomcutei, Chelința și Ulmeni).

 

Contractul, care este finanțat din fonduri europene nerambursabile, bugetul de stat, bugetele locale și contribuție proprie a operatorului de apă-canal, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, costurile de operare de 48% și garanția extinsă de 12% – aceasta poate fi de minim 3 ani și maxim 5 ani). Ofertele sunt așteptate până la 17 ianuarie 2024.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here