CADOUL OTRĂVIT – Decembrie, luna grevelor cadou guvernanților de sindicaliștii bugetari, înainte de votarea bugetului pe 2024: statisticieni, polițiști, angajați din sănătate, grefieri și personal auxiliar din justiție

0
283

LUNA PROTESTELOR PENTRU BANI. Sătui de minciunile guvernanților că vor reglementa problemele salariilor inechitabile în sistemul bugetar, mai multe sindicate din țară protestează de mai bine de două săptămâni, cerând decidenților să respecte negocierile asumate în această privință, unele dintre ele datând de un an și jumătate. Statisticienii din Maramureș au început forma de protest în 23 noiembrie, inițial prin oprirea lucrului timp de o oră pe zi, iar luni, 11 decembrie prin refuzul de a-și  îndeplini în întreaga zi sarcinile de serviciu, în semn de protest faţă de nepunerea în aplicare a Memorandumului privind salarizarea în sistemul statistic, aprobat în Guvern încă din 13 iulie 2022.

 

CNS Cartel Alfa, care a solicitat o întâlnire de urgenţă cu premierul Marcel Ciolacu, a informat că blocarea activităţii este rezultatul ignorării de către decidenţii politici a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani şi reprezintă doar un avertisment al salariaţilor în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul decisiv al INS, alegerile nu pot fi organizate.

 

Și grefierii și personalul auxiliar din justiție au declanșat proteste masive, în unele județe se face chiar greva foamei, acuzând conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ordonator principal de credite în sistemul judiciar) că achită discreționar drepturile salariale și ignoră hotărârile judecătorești definitive prin care li se recunosc salariile restante.

 

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunțat că de săptămâna viitare încep protestele faţă de politicile fiscal bugetare, amenințând cu boicotarea alegerilor din 2024. De asemenea, angajații Direcţiilor de Sănătate Publică și personalul TESA din sistemul de Sănătate se află în a patra săptămână de proteste, cerând ca până în 15 decembrie Guvernul să emită o Ordonanță de Urgență prin care să fie asimilaţi cu colegii din Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here