EXCLUSIV – Investiție de 5 milioane de lei: un antreprenor local construiește în Baia Mare prima parcare subterană cu trei niveluri

3
11748

PARCARE SUBTERANĂ – BAIA MARE. Proiectul imobiliar dezvoltat la intrarea principală în Parcul Municipal din Baia Mare de antreprenorul local Gheorghe Nicolae Zvunca, proprietarul Zvu-Ne-Rom Company, a fost completat cu o parcare subterană pe trei niveluri, o investiție care se va derula cu o finanțare estimată la peste 5 milioane de lei (5.031.652 lei), are ca termen de finalizare 2 ani și a intrat în faza de pre-execuție, fiind avansat pe circuitul obținerii cerificatelor, avizelor, acordurilor impuse de legislație pentru demararea propriu-zisă a construirii.

 

Parcarea subterană a fost proiectată cu 137 de locuri, pe două niveluri și jumătate, cu o arie desfașurată de aproape 4.000 mp (sunt două niveluri de câte 1.580 mp și nivelul parțial cu 820 mp), va avea acces direct din strada Victoriei și va deservi locatarii din complexul imobiliar Victoriei Parc Exclusive Residence (aflat în construcție pe strada Victoriei nr. 8), vizitatorii și clienții spațiului comercial din complex. Zona mai are prevăzute o parcare auto supraterană de 36 de locuri și o parcare de 9 locuri dedicată spațiului comecial, întreg proiectul imobiliar vizând în final un total de 182 de locuri de parcare.

Inițial, acest parcaj subteran a fost proiectat doar cu 28 de locuri, ulterior fiind semnificativ extins, pentru a se încadra în noile normative referitoare la asigurarea numărului de locuri de parcare raportat la numărul estimat al locatarilor/vizitatorilor.

 

Parcarea subterană va fi construită cu o suprastructură din cadre de beton armat hidrofug, stâlpi și grinzi, cu plăci de beton armat de 13 cm peste fiecare nivel, cu pardoseli din rășină epoxidică antiderapantă și cu acoperiș tip terasă, cu învelitoare din pânză bitumată acoperită cu pavele din beton (pentru trafic auto).

 

Cine este Gheorghe Zvunca
Gheorghe Zvunca a intrat în antreprenoriat încă din anii sălbatici ai economiei de piață, în 1991 creând o fabrică de alcool (pe o suprafață de circa 8.000 mp, în satul Lăpușel). Zvunca a mai derulat de-a lungul timpului și afaceri de transport mărfuri și persoane, sau de producție agricolă, însă cu acest tip de afacere (producția de alcool rafinat și producția de băuturi alcoolice) a realizat cea mai mare parte a capitalului financiar, plaja investițională fiind acum extinsă și în domeniul dezvoltărilor imobiliare (mai execută un proiect imobiliar cu două blocuri pe strada Victoriei nr. 148 I și J, în zona mall-ului Vivo).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Bine nu se face o parcare în afara orașului pentru cetățenii băimăreni. Acea parcare de mai sus este o afacere benefică doar pentru investitor, care este mână în mână cu primăria.

  2. bine ai zis eugen!!! las ca face pt oras si locuitorii orasului” chereches cel bun,mare si destept” parcari subterane ,supraterane ,stradale cu duiumul,nici nu sti unde sa-ti parchezi masina!!!du-te si-i multumeste pt tot ce a facut pentru cetatenii orasului!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here