ÎNFRÂNGERE ÎN INFERIORITATE – Băimărencele, prima etapă, prima înfrângere în Liga a II-a, pe teren propriu

0
197

FOTBAL FEMININ – LIGA A II-A. Duminică, 10 septembrie 2023, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa 1 a Seriei a 2-a a Ligii a II-a la fotbal feminin, ACS Fotbal Feminin Baia Mare a pierdut, cu 2-3 (1-1), cu CSM Unirea Alba Iulia.

 

Partida, arbitrată de o brigadă din Cluj avându-l la centru pe Narcis Bodocan, a pornit cu echipa băimăreană din postura de favorită, activitatea acesteia în Liga a II-a fiind forțată de modificarea condițiilor financiare de participare în Liga I, gazdele neputând să le îndeplinească (în sezonul trecut, băimărencele s-au clasat pe locul 10 în Liga I, neretrogradând sportiv, dar, iată, fiind retrogradate administrativ/financiar).

 

Oaspetele se află la primul sezon, echipa fiind fondată în vara acestui an în urma parteneriatului cu cea mai titrată echipă de fotbal feminin, U. Olimpia Cluj (campioana națională din ultimii 12 ani), care o va folosi ca loc de rulaj al jucătoarelor cu mai puține șanse de a prinde lotul prim-divizionar. Totuși, președintele clubului din Alba, Radu Urcan, a anunțat că obiectivul noii echipe de fotbal feminin Unirea este promovarea în prima ligă, încă din acest sezon (primul an de activitate).

 

Băimărencele au deschis scorul prin Szalay Dariana, însă în minutele de prelungire ale primei reprize au fost egalate, Unirea intrând la vestiare tot la egalitate, ca și la începutul meciului, prin golul marcat de Iulia Șova în min. 46. Băimărencele au început mai bine repriza secundă, reușind să revină în avantaj pe tabela de marcaj prin golul marcat de fundașul central Daniela Alexandra Bufeta în min. 60.

 

La scurt timp după golul de 2-1, în min. 64, gazdele rămân în inferioritate numerică, după eliminarea Dianei Butuza, fapt de care au profitat cele de la Unirea, care au egalat în min. 83, iar apoi au reușit golul victoriei în min. 86. Scor final: 2-3 (1-1).

 

În etapa următoare, băimărencele joacă în deplasare, în 16 septembrie, de la ora 11.00, cu ACS Campionii Fotbal Club Argeş (echipă care în această etapă a stat, meciul cu ACS Olimpic Star Cluj fiind anulat) – meciul se va disputa la Baza Sportivă Viitorul Argeş din satul Albota.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here