AU CÂȘTIGAT – Vicecampioana Minaur învinge în deplasare CSM Sighișoara, după un final dezarmant în care gazdele au înscris un singur gol în ultimele 9 minute

0
1256

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Duminică, 10 septembrie 2023, în Sala Sporturilor „Radu Voina” din Sighișoara, în meci contând pentru etapa a 3-a a Ligii I la handbal masculin, CSM Sighișoara a pierdut, cu 20-30 (13-14), cu CS Minaur Baia Mare. Partida, arbitrată de cuplul Ninel Costache (București) & Adrian Vasile (Ploiești), a început, firesc, cu echipa oaspete în postură de favorită, vicecampioana en-titre întâlnind o nou-promovată în Liga I.

 

Aproape 8 minute a durat tatonarea din debutul jocului (3-3), după care gazdele au prins curaj și s-au desprins ușor, în min. 20 având chiar 3 goluri avantaj (10-7). Minaur și-a intrat în ritm mai greu, dar a reușit să egaleze în min. 27 (11-11), iar la vestiare a intrat cu un avantaj minim: 13-14.

 

În repriza secundă, gazdele s-au menținut aproape de Minaur până în min. 51 (19-23), dar apoi a urmat o descătușare a apărării vicecampioanei, care nu le-a mai permis gazdelor să marcheze până la finalul meciului decât… un gol. Rezultat final: 20-30. Previzibil, însă de remarcat numărul redus de goluri marcate (îndeosebi în repriza secundă: 7-16) pentru un meci al echipei Minaur, poate un semn pozitiv că vicecampioana a început să pună același preț pe apărare cum pune pe atac.

 

Pentru Minaur au înscris Vujovic (8 goluri), Da Silva Mollino (5 goluri), Nagy și Kotrc (câte 4 goluri), Botea, Kozakevych și Vujic (câte 2 goluri), Sabou, Fotache și Andrei Pop (câte 1 gol). Însă cel mai valoros jucător al echipei a fost, din nou, portarul ucrainean Anton Terekhov, cu 12 parade salvatoare. De la gazde s-au remarcat portarul Țenghea (13 parade salvatoare), Asoltanei (5 goluri) și Teca (4 goluri).

 

În urma victoriei, cu precizarea că nu toate echipele au disputat 3 meciuri, Minaur a urcat pe locul 6, cu 4 puncte obținute din o victorie, un egal și o înfrângere. În etapa următoare, Minaur joacă la Baia Mare, în 17 septembrie, cu AHC Potaissa Turda (echipă clasată pe locul 4, neînvinsă, însă doar cu două meciuri disputate).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here