ACCIDENT – Raliul Maramureșului: Sebastian Itu, copilotul multiplului campion național Bogdan Marișca, transportat la spital pentru investigații

0
1652

RALIUL MARAMUREȘULUI 2022. Accident în Raliul Maramureșului, în Proba Specială 5 din zona Preluca, unde echipajul Bogdan Marișca – Sebastian Itu au ieșit cu mașina în decor, răsturnându-se.

 

Copilotul Sebastian Itu a suferit un traumatism cranio-cerebral acut cu sincopă, traumatism al membrului superior, traumatism al coloanei cervicale și traumatism hemitorace drept, a precizat Serviciul Județean de Ambulanță. Victima a fost preluată de o ambulanță și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare.

 

Organizatorii au comunicat ambii sportivi sunt în afara oricărui pericol, conștienți, dar copilotul Sebastian Itu a fost transportat la UPU pentru mai multe investigații. “Mașina de concurs pilotată de multiplul campion național Bogdan Marișca, un model Ford Fiesta R5, s-a izbit de un copac, fiind avariată în special în partea dreaptă. A fost activat butonul SOS, pilotul a ieșit singur din mașină și, imediat, din start a plecat spre locul accidentului o ambulanță de la Serviciu de Ambulanță Județean cu medic de la Comisia Medicală FRAS”. De asemenea, organizatorii au precizat că probele speciale 5 și 6 au fost anulate.

 

În urmă cu puțin timp, organizatorii, au precizat că starea lui Sebastian Itu este stabilă și totul este bine, acesta mulțumind echipajelor de intervenție pentru reacția rapidă și profesionalism, precum și unui… restaurant din Baia Mare pentru că i-au trimis… o pizza. “Ne bucurăm ca acest eveniment neplăcut a trecut cu bine fără consecințe!”. Cei doi, Bogdan Marișca și Sebastian Itu au atașat și o fotografie optimistă din salonul de spital.

 

Marișca și Itu formează cel mai longeviv echipaj din Campionatul Național de Raliuri, cei doi făcând echipă în mașina de concurs încă din 1997. În momentul accidentului, aceștia se aflau pe locul 3 în topul general de la Raliul Maramureșului, au mai precizat organizatorii competiției.

 

În acest moment, se desfășoară Proba Specială 7 din Raliul Maramureșului, în municipiul Baia Mare.

 

* Foto: @Raliul Maramureșului 2022

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here