ÎN DEVANS – În ultimul meci la Baia Mare din sezonul regular, Știința Explorări întâlnește ultima clasată, într-un prolog al etapei programat la mijlocul săptămânii

0
151

VOLEI MASCULIN. Joi, 7 martie 2024, de la ora 18.00, echipa de volei masculin Știința Explorări Baia Mare întâlnește pe teren propriu (Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare) CS U. Cluj-Napoca, în prologul etapei a 21-a, penultima a sezonului regular. Meciul va fi arbitrat de ieșenii Rareș Puni (principal) și Cornel Gorban (secund).

 

În turul sezonului regular, Explorări s-a impus la Cluj-Napoca în minim de seturi, 3-0. Echipa băimăreană este clasată pe locul 9 (24 de puncte, obținute din 8 victorii și 12 înfrângeri), iar oaspeții ocupă ultimul loc în Liga națională (Divizia A1), locul 12, cu 3 puncte (obținute din 1 victorie și 19 înfrângeri – clujenii au câștigat primul meci din actuala ediție etapa trecută, la Cluj-Napoca, 3-1 cu CSU Universitatea de Vest Timișoara, penultima clasată, cele două echipe fiind practic retrogradate în liga secundă).

 

Băimărenii, care au un scor de 21-2 în întâlnirile directe din ultimii 8 ani, pornesc din postura de favoriți. Clujenii au câștigat ultima dată un meci împotriva Explorări în anul 2020, la Cluj-Napoca, în meciul tur din sezonul regular.

 

Explorări mai păstrează doar șanse matematice pentru a accede în faza a doua a campionatului în grupa valorică 5-8, în care a jucat în ultimele trei sezoane, având 2 puncte mai puțin decât echipa clasată pe locul 8, SCM Zalău, însă băimărenii joacă în ultima etapă la Galați, cu campioana en titre Arcada, iar sălăjenii mai au de disputat 3 meciuri: cu Steaua (la Zalău) și cu U. Cluj (la Cluj-Napoca), precum și restanța din etapa a 12-a, cu campioana Arcada Galați (la Zalău).

 

Pentru a se califica în grupa 5-8, băimărenii ar trebui să câștige ambele meciuri (cu U. Cluj și cu Arcada Galați – ultimul, aproape imposibil), iar zălăuanii să piardă cu Steaua și Arcada (ambele meciuri sunt la Zalău), pentru că e aproape imposibil ca vreuna dintre cele două echipe să piardă cu U. Cluj (valorile loturilor din voleiul românesc sunt extrem de clar stratificate, suprizele de etapă fiind foarte rare și au fost înregistrate doar între echipe relativ apropiate valoric).

 

* Foto arhivă: @U Cluj-Napoca (14.12.2023: U. Cluj – Explorări: 0-3)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here