SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – O nouă premieră la Teatrul Municipal din Baia Mare: prima transpunere pe scena unui teatru din România a romanului „Heaven”, al scriitoarei japoneze Mieko Kawakami

0
237

SPECTACOL ÎN PREMIERĂ. Duminică, 17 martie 2024, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare va fi prezent în premieră spectacolul „Heaven”, după Mieko Kawakami, în regia și dramatizarea Adinei Lazăr și scenografia Andreei Tecla. În distribuție, actorii Alex Macavei, Raul Hotcaș, Andrei Dinu, Andrei Han, Mircea Gligor, Denisa Blag, Larisa Miskolczi, Rodica Pașca, Roxana Florescu, Brianna Waltner, Sanda Savolszky, Inna Andriuca, Eduard Bîndiu, Romeo Cornelius.

 

Romanul scriitoarei japoneze Mieko Kawakami, care a câștigat în 2010 premiul Murasaki Shikibu, iar în 2022 traducerea în limba engleză a fost inclusă pe lista scurtă pentru International Booker Prize, este transpus pentru prima oară pe scena unui teatru din România. Mieko Kawakami a devenit cunoscută în 2008, după lansarea romanului „Povești de vară”, devenit bestseller internațional și declarat „Cartea Anului” de cotidianul New York Times.

 

“Un băiat de 14 ani este supus bullyingului de către colegii săi, din cauza unui defect de vedere. În loc să riposteze, el se resemnează și se retrage într-o suferință mută. Singura care înțelege prin ce trece este o altă colegă, supusă și ea unor tratamente asemănătoare.

 

Oferindu-și unul altuia incomensurabila alinare de care au nevoie în clipele grele prin care trec, cei doi tineri prieteni devin tot mai apropiați. Dar, în fond, care este natura unei prietenii născute din pură teroare?” – Teatrul Municipal Baia Mare.

 

La spectacol, care durează 100 de minute și este recomandat celor cu vârsta de peste 12 ani, contribuie și corpul tehnic compus din Iolanda Prodan (traducerea), Felix Mare (regia tehnică), Sandu Șimonca (lumini), Teo Molnar (video), Dan Prodan (sonorizare), Eugen Petrușca (sufleur).

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here