IDENTITĂȚI – Cine primește 15,7 milioane de lei pentru înființarea a 16 kilometri de canalizare într-o comună maramureșeană complet lipsită de acest serviciu

0
2072

INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ – BUDEȘTI. Administrația publică din comuna maramureșeană Budești, controlată de edilul Simion Pop (PNL), a semnat la 29 septembrie 2023 contractul de înființare a sistemului canalizare, inexistent până acum în cele două sate componente (Budești și Sârbi).

 

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat la valoarea de 15,7 milioane de lei (exact: 15.787.229,72 lei, sumă care include TVA), cu asocierea de firme Conrep SA & Alaval Prod Com SRL & Kria Simbol SRL & Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL. La sfârșitul lui februarie 2023, comuna Budești a semnat contractul de finanțare de 16,73 milioane de lei pentru înființarea sistemului de canalizare prin Programul Național pentru Investiții „Anghel Saligny”.

 

Deși prețul era un criteriu majoritar în decizia finală, asocierea câștigătoare a sublicitat cu mai puțin de 1% sub estimarea maximă a beneficiarului, strategia fiind deja una de notorietate (un deja-vu): doi ofertanți, unul se retrage, cel rămas este declarat conform și ulterior câștigător.

 

Conform proiectului, rețeaua de canalizare a apelor uzate menajere va fi realizată pe o lungime de aproape 16 kilometri (se vor face 825 de racorduri la canalizare, urmând să deservească aproape 2.900 de cetățeni), sistemul beneficiind și de două stații de pompare și o stație de epurare (localizată în satul Sârbi, în apropierea limitei de comună cu Călinești). Lucrarea trebuie finalizată în 2 ani (2 luni fiind repartizate pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția propriu-zisă) și va fi garantată 3 ani.

 

Identitatea câștigătorilor
Firma Conrep SA, lider de asociere, este înregistrată în Vișeu de Sus, este specializată în construcții civile, industriale, drumuri și poduri, lucrări hidrotehnice și edilitare și este controlată scriptic de Ileana Urda (45%) și Alexandru Cenușă (41%). Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 50,26 milioane de lei și un profit net de 2,96 milioane de lei, realizat cu 161 de angajați, dar și datorii de 26,67 milioane de lei.
•••
Firma Alaval Prod Com SRL, asociat secundar, este înregistrată în Dumbrăvița, este specializată în lucrări de instalații (sanitare, de încălzire și de aer condiționat) și este în proprietatea familiei Parascineți (Parascineți Ioan și Parascineți Eleonora, asociați în procente egale). Anul trecut firma a raportat o cifră de afaceri de 31,48 milioane de lei și un profit net de 2,43 milioane de lei, realizat cu 59 de angajați, dar și datorii de 17,31 milioane de lei.
•••
Firma Kria Simbol SRL, asociat secundar, este înregistrată în Baia Mare, este specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică și este controlată de Ionel Stan. Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de circa 855.000 lei și un profit net de 609.000 lei, realizat cu 2 angajați.
•••
Firma Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL, asociat secundar, este înregistrată în Oradea, este specializată în lucrări de construcție a drumurilor și este proprietatea scriptică a lui Lucia Monica Mirghiș. Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 14,02 milioane de lei și un profit net de 1,31 milioane de lei, realizat cu 33 de angajați, dar și datorii de 15,76 milioane de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here