EXTINDERE – Producătorul de mobilier Taparo deschide în această lună o nouă unitate de producție, în Baia Mare, în fosta fabrică de confecții Confstar

2
2835

INVESTIȚIE – PRODUCȚIE. Producătorul de mobilier Taparo, a cărei principală unitate de producție este în satul Borcut, aparținător de orașul Târgu Lăpuș, își deschide în această lună o nouă unitate de producție. Aceasta este localizată în municipiul reședință de județ, în fosta fabrică de confecții Confstar din Baia Mare (controlată de Elena Carmen Nicolaescu, fiica fostei directoare a fabricii din perioada privatizării), într-un spațiu închiriat.

 

Unitatea din Baia Mare, creată de Taparo printr-o investiție de aproximativ 1 milion de lei și care va intra în producție în noiembrie 2021, își va începe activitatea cu circa 100 de angajați, iar în 2022 conducerea firmei vizează o majorare a numărului angajaților până la peste 200, a precizat pentru 2mnews Mihai Filip, CEO Taparo. Taparo va produce la Baia Mare confecții și mobilier tapițat.

 

În 2020, Taparo a fost al patrulea mare producător de mobilă din județul Maramureș (după firmele băimărene Aramis, Aviva și Italsofa), raportând o cifră de afaceri de 225,17 milioane lei (echivalentul a 46,55 milioane euro – conversia a fost făcută la cursul euro mediu BNR al anului 2020).

Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, 2020 a fost cel mai slab an din ultimul deceniu al firmei, însă din punct de vedere al profitabilității, firma lui Filip a obținut cel de-al patrulea cel mai mare profit net din istoria firmei. În 2020, însă, firmele din Grupul Taparo s-au axat mai mult pe producția de măști de protecție și alte materiale sanitare de protecție, în contextul crizei declanșate de pandemia de coronavirus.

 

De asemenea, Taparo (exclusiv prin firma Taparo SA din grup) este al șaptelea cel mai mare angajator din economia privată din Maramureș, anul trecut raportând o medie de 757 de angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here