IDENTITATEA CÂȘTIGĂTORILOR – S-a atribuit contractul de 5 milioane de lei, prin care fostul Centru de Planificarea Familială din Baia Mare va deveni sediu al Evidenței Persoanelor Maramureș

0
3392

METAMORFOZA: PLANNING – EVIDENȚA PERSOANELOR. Consiliul Județean Maramureș a semnat contractul de proiectare și execuție al reabilitării și extinderii de pe verticală a fostului Centru de Planificarea Familială de pe strada Moldovei nr. 14 din Baia Mare. Contractul a fost semnat la suma de peste 5 milioane de lei (exact: 5.168.712,02 lei, sumă care include TVA) cu asocierea de firme Euras SRL & Cubicon Invest SRL (care au câștigat și contractul de 131 de milioane de lei, de reabilitare al Palatului Administrativ din Baia Mare). Lucrarea trebuie finalizată în circa 16 luni (480 de zile).

 

Câștigătorii

 

Licitația a avut 6 ofertanți, doar 3 prezentând oferte declarate admisibile. Pentru că prețul contractului a fost criteriu de atribuire cu pondere de 40%, asocierea desemnată câștigătoare a sublicitat cu aproape 7% (320.000 de lei) sub estimarea maximă a beneficiarului (Consiliul Județean Maramureș).

 

Euras SRL, liderul de asociere, este o firmă de construcții înregistrată în Satu Mare și deținută de Mircea Gheorghe Lețiu (care mai are în proprietate și firma Roxymir SRL, specializată în construcții civile și restaurări de clădiri monument), fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, cel care, de regulă, sponsorizează aducerea Luminii Sfinte în Maramureș și Satu Mare cu ocazia Învierii. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 91,88 milioane de lei și un profit net de 3,02 milioane de lei, obținut cu 52 de angajați.

 

Cubicon Invest SRL din Baia Mare, firmă specializată în activități de inginerie și consultanță, este controlată de soții Cuceu (Cristian și Cristina Alina, fostă Pavlicsko). În 2022, firma a declarat o cifră de afaceri de 9,78 milioane de lei și un profit net de 2,02 milioane de lei, realizat cu 23 de angajați.

 

Motivația și strategia reabilitării

 

După reabilitare, acolo va fi mutat sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor (care acum activează în Palatul Administrativ), iar birourile au fost proiectate conform activității unor servicii din subordine (Stare civilă, Evidența populației, compartimentele financiar-contabil și resurse umane, informatic și administrativ).

 

Pe lângă înălțarea clădirii cu încă un etaj (acum are regim de înălțime Subsol + Parter + 1 Etaj și o suprafață construită desfășurată de 674 mp) și recompartimentarea acesteia, sunt prevăzute și reparații la sistemul de încălzire, montarea unor panouri fotovoltaice, modernizarea instalațiilor de climatizare, a celor de iluminat  etc. și anvelopare termică. De asemenea, proiectul prevede și instalarea unei stații de încărcare rapidă pentru autovehicule electrice (cu două puncte de încărcare).

 

În acest moment, clădirea nu este într-o stare bună, Centrul de Planning fiind mutat în noiembrie 2015 la Spitalul Județean, iar CJ Maramureș a retras unității spitalicești dreptul de administrare a imobilului în 2019, pentru că acolo nu se mai desfășurau activități medicale. Pentru că inițial s-a anunțat că prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) s-a cerut o finanțare de doar 2,1 milioane de lei (exact: 2.120.600,71 lei, sumă care cuprinde TVA), aceasta fiind valoarea eligibilă a proiectului, restul cheltuielilor vor trebui finanțate din alte surse, cel mai probabil din pușculița județului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here