IDENTIFICARE – În Maramureș: cine execută un contract de 4 milioane de lei pentru modernizarea unor străzi rurale care totalizează… 1 kilometru

1
5785

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. 1,03 kilometri de străzi rurale din comuna maramureșeană Băița de sub Codru, a cărei administrație publică este controlată de edilul Aurel Dumuța (PSD – în funcție din 2012, fost la Partidul Poporului Dan Diaconescu), vor fi modernizate contra sumei de 4 milioane de lei (exact: 4.078.789,80 lei, sumă care include TVA). Contractul a fost semnat luni, 10 iulie 2023.

 

Câștigătorul licitației a fost desemnat Group Concif SRL, cu o valoare ofertată cu doar 1,13% mai mică decât estimarea beneficiarului – criteriul de atribuire a fost „Cel mai mic preț” (însă asta nu mai pare relevant în contextul în care din cele 3 oferte, două au fost declarate neconforme, unica luată în considerare fiind a sereleului argeșean).

 

Contractul prevede construirea a 613 metri de ziduri de sprijin, rigole, 479 metri de șanțuri din beton și structură rutieră pe o lungime totală de 1.034 metri (cu lățimea părții carosabile de 4 metri). Lucrările trebuie finalizate în 12 luni și garantate 3 ani.

 

Grup Concif este înregistrat în satul Bădeni (com. Stoenești – jud. Argeș) și este controlat de Sorinel Răuțoiu (este tatăl lui George Răuțoiu, patronul firmei Conteh Baregott, care execută în Maramureș contractul depozitului de deșeuri de la Sârbi-Fărcașa). Anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 60,32 milioane de lei și un profit net de 3,2 milioane de lei, realizat cu 108 angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Interesant ca in sat Urmenis, (din cauza lipsei de fonduri in cadrul acestui contract sau dupa cum spune primarul,, s-au terminat banii „) capătul străzii de peste vale,care cuprinde un număr de 9 case nu va fi asfaltat din lipsa de fonduri desi in proiectul de modernizare și in măsurătorile făcute de proiectant este inclusă și acea porțiune de drum ! Deci ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here