FAPT – O elevă din Maramureș, cea mai mare medie dintre fetele admise la Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia: aproape o treime dintre noii elevi sunt fete

0
5918

ADMITERE – COLEGIUL MILITAR. Conform rezultatelor finale ale admiterii în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cele 168 de locuri disponibile în anul şcolar 2023-2024 au fost ocupate de 117 băieţi şi 51 de fete (30,36%) din 29 de județe și București. În acest an, cea mai mare medie de admitere a fost 9,98 (un elev din Sibiu) – ultima medie de admitere a fost 7,41.

 

Prima fată admisă a fost o elevă din Maramureș, de la Școala Gimnazială nr. 7 din Vişeu de Sus, aceasta având media finală 9,74 și ocupând poziţia a 5-a în lista celor 168 de elevi admiși. Acesta este cel de-al 22-lea an în care colegiile militare din România şcolarizează şi fete (până în 2016, fetele aveau repartizate 20 de locuri, iar din 2017 nu se mai face distincţie între eleve și elevi – în 2020, majoritatea elevilor admişi la Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia au fost fete).

 

* Foto: @Ionuț Colcer – Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here