DATE OFICIALE – În 2023, în Maramureș au fost înregistrate 159 de accidente de muncă, unul dintre acestea, mortal

0
484

SIGURANȚA MUNCII. În anul 2023, în Maramureș s-au înregistrat 159 de accidente de muncă, dintre acestea unul singur fiind mortal (cauzat în industria prelucrătoare, unde s-a înregistrat ponderea ce mai ridicată a accidentelor de muncă din județ – numeric, 107).

 

Anul trecut, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate și sănătate în muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș au desfășurat 1.322 de acțiuni de control (dar și acțiuni de informare) la entități economice de pe raza județului, într-un singur caz fiind luată măsura de sistare a activității și în 24 de cazuri fiind dispuse măsura opririi din funcțiune a unor echipamente.

 

Au fost aplicate mai multe sancțiuni cu avertisment și 87 de amenzi în valoare totală de 553.000 lei, 88% dintre acestea fiind aplicate unor firme din sectoarele comerț, industrie și construcții, a informat inspector șef Dragoș Năcuță.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here