BAIA MARE – Ceremonial militar și religios, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989

0
509
Foto: Felician Săteanu

REVOLUȚIA DIN 1989. Duminică, 22 decembrie 2019, de la ora 9.00, la troița amplasată în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare are loc ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

 

Conform programului oficial, comunicat de Dan Bucă, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Maramureș, după primirea onorului de către noul prefect Nicolae Silviu Ungur, salutarea Drapelului de Luptă și trecerea în revistă a Detașamentului de Onoare, va fi intonat Imnul Național al României. Serviciul religios și comemorarea eroilor martiri ai Revoluției Române din Decembrie 1989 va fi oficiat de către un sobor de preoți.

 

La troița din Piața Revoluției vor fi depuse coroane de flori. Ceremonialul militar și religios se va încheia cu defilarea Detașamentului de Onoare. De asemenea, se vor desfășura slujbe religioase și vor fi depuse jerbe de flori la mormintele eroilor martiri ai Revoluției Române din Decembrie 1989, de pe raza municipiului Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here