EXCLUSIV – Antreprenorii Iacob și Șelescu investesc 2,5 milioane de lei pentru dublarea capacității halei de debitare burete a firmei Aramis Baia Mare

0
4065
Marius Șelescu și Vladimir Iacob

INVESTIȚIE ÎN EXTINDERE. Antreprenorii Vladimir Iacob și Marius Șelescu, care controlează grupul de firme Aramis din Baia Mare, cel mai mare în domeniul mobilierului tapițat și producției de saltele din România și unul din cele mai mari din Europa, investesc circa 2,5 milioane de lei pentru extinderea actualei hale de debitare burete de la o suprafață de 839 mp la 1.902 mp.

 

Extinderea va fi făcută prin construirea unui corp de clădire adiacent, hala urmând să fie împărțită în două, o parte urmând să fie utilizată pentru depozitarea arcurilor utilizate la confecționarea saltelelor (cu o capacitate de depozitare de 3.360 role de casetoane de arcuri), iar o parte urmând să fie echipată cu utilaje tehnologice destinate producției de blocuri scurte din burete realizate din tocătură de burete (practic, se valorifică prin reciclare rebuturile și pierderile rezultate din faza de debitare realizată în fabrica de burete). Capacitatea de producție de blocuri din burete reciclat va fi de circa 1.500 tone/an.

Acest proiect este în fază pre-execuțională, fiind avansat pe circuitul obținerii autorizațiilor, certificatelor, avizelor impuse de legislație înaintea demarării construirii propriu-zise.

 

Anual, Aramis produce prin firma-regină a grupului, Aramis Invest, peste 4 milioane de saltele și mobilier tapițat și peste 8 milioane de unități de șezut (titulatura de specialitate pentru canapele, banchete, fotolii, colțare, paturi). Grupul Aramis își desfășoară activitatea economică pe platforma industrială din Baia Mare, localizată în intravilianul municipiului reședință de județ, pe strada Speranței nr. 3, pe o suprafață de teren de aproape 6 hectare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here